Ga naar inhoud

Krimpen was Siemens iQ800


Eus14

Aanbevolen berichten

Wij hebben een IQ800 Siemens wasmachine. Na het wassen blijkt dat bijvoorbeeld t-shirts gekrompen zijn. Heeft iemand dezelfde er aring of weet hier een oorzaak van? Gekozen programma kreukherstel + als het goed is 30 graden Standaard programma Gr. Eus
Link naar reactie
Mag ik het volledige type nummer uit de deurrand? Welk programma stand heb je precies gekozen? Laat hem deze was nog een doen en voel dan aan het deurglas. Als hij op zijn warmst is mag je je handen er niet aan branden. Zo wel dan is de temperatuur sensor niet goed waardoor hij dus veel te heet gaat wassen.
Link naar reactie
Kreukherstellend kan in theorie niet warmer worden dan 60 graden (keuze is 30, 45 en 60) maar bij een defect aan de temperatuur sensor kan deze dus wel hoger worden. Dit zou dan bij iedere wasbeurt fout moeten gaan. Wat ook kan is dat er een ophoping van zeepresten in de machine zit. Deze bedekt dan de temperatuur sensor met een laag slecht temperatuur geleidende prut waardoor de meting niet betrouwbaar is. Geef de machine eens een beurt met een machine reiniger, dit lost deze prut op. Heb je nog een keer een wasbeurt op 30 graden laten draaien en aan het glas gevoeld? Dan heb je een indicatie van de temperatuur. Met 30 graden kun je de deur nog goed aanraken, bij 45 en hoger niet meer. Indien hij bij ieder programma te heet word en blijft dan de sensor controleren. Zit in het verwarmings element gedrukt. Achter paneel verwijderen en je kunt er bij. Eerst de stekker verbinding controleren. De sensor moet bij kamer temperatuur ongeveer 5 KOhm zijn en bij 45 graden rond de 2 KOhm.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...