Ga naar inhoud

Siemens Siwamat 6120, trommel draait nie


Ed-1

Aanbevolen berichten

Ik heb een Siemens Siwamat 6120 (bouwjaar niet bekend). De trommel draait niet meer tijdens het wasprogramma (en niet bij centrifugeren). Trommel is wel met de hand te draaien. Wat kan de oorzaak zijn, en wat is er aan te doen? Ik heb de machine nog niet open gemaakt.
Link naar reactie
Siwamat 6120 is niet het volledige type nummer, zie de nummers in de deurrand. Is het de WM61200 of WM61201? Controleer als eerste de koolborstels. Indien korter dan 15 mm deze op voorhand vervangen. LET OP: voor deze machine zijn 2 verschillende motoren gebruikt. Noteer het volledige merk (Siemens of FHP) voordat je borstels gaat kopen. Voor de Siemens motor zijn het de borstels https://www.partsnl.nl/zoeken?keyword=00154740 Deze zijn origineel en in veel alternatieve uitvoeringen verkrijgbaar. Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=N_r8d93xPYw
Link naar reactie
Bedankt voor de reactie. Het betreft een WM61201FG. Na het zien van het (erg leerzame en aan te raden) filmpje was ik blij een reparateur ingeschakeld te hebben. Op dit moment zou deze reparatie net iets te veel van mij vragen. En deze monteur heeft mij tegelijk de reparatiebeperkingen van de machine verteld.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...