Ga naar inhoud

2x Piep bij Siemens VarioPerfect E14-37


Michel-10

Aanbevolen berichten

Toestel: Siemens VarioPerfect E14-37 (WM14E371FG,7KG) Geachte, Bij het starten van een programma (= draaiknop op een programma + duwen op de knipperende knop "Start" ), hoor ik enkel 2 piep-signalen (en startknop blijft knipperen). Geen foutcode op het display (enkel het aantal minuten van het programma), geen beweging van het toestel. Gisteren nog een volledig normale was, vandaag defect. Wat is er mis? Hoe kan ik een foutcode zien? Is dit signaal een foutcode?
Link naar reactie
HarryO, Bedankt voor je reactie. Afpompen lukt ook niet. Wat de toetsen betreft, het zijn aanraaktoetsen. Van zodra je deze aanraakt (kort of lang), krijg je onmiddellijk 2x een piepsignaal (bij ieder programma). Zou het dan enkel aan de knop kunnen liggen? (op het scherm verschijnt telkens netjes de duurtijd van het programma, geen foutcode)
Link naar reactie
Volgens de Siemens website: Om het programma te starten moet u de Start toets iets langer ingedrukt houden dan de andere optietoetsen (1-2 seconden). Kort drukken is hier niet voldoende. Als de starttoets te lang ingedrukt wordt gehouden klinkt er een dubbel geluidssignaal en start het apparaat niet. Hierdoor wordt voorkomen dat het programma wordt gestart door onbedoeld contact met de toets. Als dit het niet is: weet je zeker dat hij niet op het kinderslot staat, je zier dan een sleuteltje in het display. Wat ook nog kan is dat het verwarmings element defect is. Dit word niet altijd gemeld als foutcode. Meet deze na, moet tussen de 25 en 50 Ohm zijn. Nadeel is dat het front er wel eerst af moet. Zie https://www.youtube.com/watch?v=oUzPLx_WRMY. Met een beetje geluk kun je ook onderlangs werken, laat hem hiervoor achterover kantelen tegen een muur. Let op dat je hem niet over je heen krijgt...
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...