Ga naar inhoud

AEG wasmachine


jw-2

Aanbevolen berichten

aeg wasmachine stopt in programma , pompt water niet weg . handmatig pompt hij wel , alleen erg kort . hij is ook erg traag met starten , je hoort hem wel klikken maar het duurt even voordat er wat gebeurt ( water krijgt ) daarna moet hij gaan draaien , doet hij niet altijd . Monteur bij gehad , die DENKT dat het aan de module ligt ( maar wijst naar de programmaprintplaat ) , dus module vervangen of printplaat )
Link naar reactie
Probeer de foutcode eens uit te lezen. Zet de machine aan op een willekeurig programma en als hij loopt druk dan de toetsen Spoelstop en Voorwas samen in en houd ze ingedrukt. Krijg je dan een melding op het display? Gaan de lampjes Einde en Start/Pauze in een bepaald patroon knipperen? Wat is de display melding en wat is het knipper patroon?
Link naar reactie
E5E staat voor een probleem met de communicatie tussen de bedienings module (= het knoppen paneel) en de motor module. Dat kan een kabel fout zijn maar ook één van de beide modules. Controleer de kabel verbinding tussen de modules en controleer de beide modules op losse contacten en gesprongen/bol staande onderdelen.
Link naar reactie
Foutcode C9 is een probleem met de motor of de aansturing hiervan. Vergelijkbaar met de E51 en E52 meldingen van de andere AEG machines. Controleer als eerste de koolborstels: indien korter dan 15 mm deze op voorhand vervangen. LET OP: er zijn meerdere modellen koolborstels mogelijk, kijk goed hoe ze er uit zien of neem er één mee naar de winkel. Zie http://www.youtube.com/watch?v=7dZ4iuqBUus. Als deze nog wel goed zijn dan de tacho spoel controleren. Dat is het onderdeel op de kop van de motor met de 2 gele of rode draadjes. Meet deze door, moet tussen de 100 en 500 Ohm zijn en een kleine spanning opwekken als je de motor met de hand draaid. Tevens moet het magneetje in het midden hiervan vast zitten op de motor as en niet gescheurd zijn. Bij de meeste modellen kun je er bij komen door het metalen plaatje of kunststof kapje er af te wippen. Voor meer hulp het volledige type incl lange nummer uit de deurrand even vermelden. Met dit lange nummer kun je op http://www.europart.nl/ de juiste borstels en/of tacho spoel vinden.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...