Ga naar inhoud

Computer ziet geen USB


Aanbevolen berichten

Ja, de stick werkt wel op andere machines. Ik heb 3 weken terug exact hetzelfde gehad met 'n MP3-speler, dus inderdaad zal er iets mis zijn met XP. De vraag is: wat? Er hangen meerdere USB-apparaten aan (printer, HD, CD-rewriter, ISDN-modem etc.), én een uitbreidingsHUB (heet dat zo?) met eigen voeding en 4 poorten. Maar waar ik 'm ook instop, erbij of in plaats van, voorin, achterin of in de HUB: altijd dezelfde reactie: XP vraagt om software/driver. 't Apparaat is te zien in Apparaatbeheer (met uitroepteken én bij name genoemd), maar je kan er niks mee. Opnieuw opstarten mét of zonder stick helpt ook niet................... [[b:d24bf58469]i]Wie 't weet moet een genie zijn.................[/i][/b:d24bf58469] :-?
Link naar reactie
koppel de USB hub af van de pc. Op de pc ook geen USB apparaten aansluiten. Remove in apparaten alle USB poorten etc.. Reboot, windows detecteert de USB poorten opnieuw. Installeer de USB 2.0 drivers die je met je mobo hebt meegekregen (gol dat je USB 2.0 hebt). Probeer daarna de stick. AL sie toch om drivers vraagt gewoon next next next. Kijken wat het resultaat is. Daarna 1 voor 1 de anderen proberen. Voorlopig geen hub gebruiken. Succes met puzzelen
Link naar reactie
Zojuist oook zitten rommelen met een USB2.0 apparaat die niet herkend wilde worden. Uiteindelijk toch gelukt. Voor de rest heb ik alleen USB1.1 apparaten. Op zich is het zo dat wanneer WIndows XP zegt dat die een driver niet kan vinden, dat dat zo is. Dat betekent dat of een INF bestand zoek is of dat daadwerkelijk de drivers ontbreken. Dat laatste klinkt raar zelfs bij een verse installatie. Hoe wordt het apparaat herkend? Als "onbekend apparaat" (dan ontbreekt in ieder geval het juiste INF bestand) of als een apparaat met een onbekende naam? Dat laatste zag ik vandaag dus een aantal keren passeren :cry:. Nu lijkt het me het handigste om te achterhalen welk INF bestand Windows gebruikt om die memory stick te herkennen. Dat kan dus alleen op een computer waarop die stick herkend wordt :-?. Vervolgens die naam opzoeken in een INF bestand. Dat bestand is dan van belang. Vervolgens dat bestand kopieren. Op zich kun je dan ook gelijk kijken wat Windows precies nodig heeft. De inhoud van zo'n bestand lijkt wel vrij cryptisch, maarre, er staat heel wat bruikbare informatie in. Je kan ook dat INF bestand gewoon eerst gebruiken en vervolgens kijken welke bestanden nog lijken te ontbreken. Daar komt Windows vanzelf wel mee.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...