Ga naar inhoud

Wasmachine werkt pas na herhaalde poging


Brammie

Aanbevolen berichten

Mijn Bosch Maxx 6 VarioPerfect WAE28162NL/07 vult zich pas met water en gaat slechts dan draaien na verschillende pogingen, waarbij het wasgoed weer net iets anders verdeeld wordt in de trommel. In eerste instantie hoor je slechts een aanhoudende brom, en af en toe toch ook vaag zachtjes water stromen, maar dan begint het al snel te piepen, en gaan de lampjes knipperen. Na uitschakeling en de lading anders verdelen in de trommel, (laatst vooral alles gecentreerd in het midden maar dat kan ook toeval zijn) gaat het uiteindelijk weer vullen met water en draaien na inschakeling, eigenlijk zoals vanouds. Welk onderdeel werkt hier niet goed?
Link naar reactie
Bedankt voor de reactie. 'kHeb het nu net even getest; het is het lampje linksboven (Centrifugeren - 1400) en linksonder (Centrifugen - Spoelstop) dat samen met het grote Start/Pauze knop-lampje knippert. Ter extra info, deze wasmachine is nu zeven jaar in gebruik, gemiddeld twee wasbeurten per week.
Link naar reactie
Bedankt voor het advies, maar met die water toevoer is niks mis mee. Wat wel de werkelijke oorzaak van dit euvel was is me nog steeds een raadsel, maar de wasmachine werkt inmiddels weer naar behoren. Ben m'n tweede was van vandaag aan het draaien, en het water begint ook meteen weer te stromen nadat je een programma geselecteerd heb: ben er erg blij mee. Aangezien ik die koolstofborstels al besteld had en de machine al open lag, heb ik ze toch maar vervangen met de nieuwe, ondanks dat de oude misschien nog lang genoeg waren. Zou dat koolgruis een rol spelen? Die koperen draadjes van die oude koolstofborstels waren nogal dof en roetig. Hoe dan ook, ben blij dat-ie weer goed werkt, en nogmaals bedankt voor de specialistische en ter zake doende informatie en het deskundige advies!
Link naar reactie
@HarryO dacht dat ik alles gecontroleerd had; het filtertje, de slang behalve het kraantje zelf, nu blijkt dat het kraantje kapot aan het gaan is, want er staat nauwelijks waterdruk op! Ik draai dat kraantje altijd dicht wanneer de wasbeurt gedaan is, en toen ik vanmorgen de slang van de kraan af haalde en het open deed, kwam er helemaal geen water meer uit. Net weer gecontroleerd, en nu weer wel, maar met matige druk. Andere kranen in huis werken wel goed, dus het moet wel het kraantje zelf zijn. Nogmaals bedankt voor de analyse die dus [B]wel[/B] blijkt te kloppen!
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...