Ga naar inhoud

welke digitale camera


Aanbevolen berichten

Ik wil een digitale camera aanschaffen, weet echter niet waarbij ik moet opletten bij de aanschaf hiervan. Ik zit te denken aan een HP Photosmart 735 van 179,= euro (bij Alternate) Ik ben geen specialist wat betreft de fotografie, het moet dus een simpel te bedienen aparaat zijn. ik wil niet meer besteden dan ca 200,= euro. Graag jullie mening.
Link naar reactie
Mijn moeder heeft zo'n hp735 en dat is voor dat geld een leuk cameratje. Het is in ieder geval 3megapixel waardoor afdrukken groter dan 15x10 ook goed mogelijk zijn. Verder 3x optische zoom, wat bij budgetcamera's ook niet vaak voorkomt. Reken er wel op dat je een extra geheugenkaart nodig hebt, er zit 16 mb intern geheugen in maar dat is echt veels te weinig. Hiermee kan je 15 foto's maken (meer kan in theorie ook wel, maar dan kan je een goede afdruk wel vergeten). Verder zou ik er een oplader+batterijen van een goed merk bijkopen, niet-oplaadbare batterijen zijn vrij snel leeg en dus verdien je die oplader snel terug.
Link naar reactie
Kijk eens ook naar een canon powershot A60. http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/810806 Ikzelf heb een A80. Canon zijn door iedereen te gebruiken (je laat hem op automatisch staan, je kan alles handmatig instellen, of zoals een medeforummer hier eens zei : ZELFS mijn schoonmoeder maakte mooie fotos binnen 1 minuut leertijd :lol: ) Zoals PS aangeeft, denk ook aan de operationele kosten. Canon gebruikt AA (snellader vd hema is goed en goedkoop) en deze kan je makkelijk overal vinden, denk aan vakantie. (die merk gebonden voedingen zijn duur). De geheugenkaart van Canon is Compact Flash, de goedkoopste van alle typen. Succes met je keuze
Link naar reactie
Een mooie site met heel veel technische gegevens en foto's die met de betreffende camera zijn genomen vind je met www.megapixel.net/issueindex.php?lang=en Deze site is wel Engelstalig, doch dat behoeft toch geen bezwaar te zijn. Links klikken op Reviews, dan fabr. en type kiezen. Vervolgens op de dan genoemde camera klikken en je krijgt een lijst met gegevens. Midden boven in beeld krijg je als je op pijltje klikt een aantal keuzes waarvan de op een na laatste waarderingscijfers en wat de voor- en nadelen zijn.
Link naar reactie
ik kon bij mijn camera (ricoh caplio G3) nog zo'n 100 euro bijtellen voor: -4 2200mAh Ni-Mh abtterijen -lader die ook kan ontladen (geen snellader) -128 MB SD kaart (bij 3,2 megapixel, hoogste kwaliteit 75 foto's) Verder via kelkoo.nl de goedkoopste webwinkel uitgezocht (wel ff goed uitzoeken, bij de een in de camera weer goedkoper, maar geheugen weer duur en andersom) bij verschillende webwinkels is echter door 12,50 verzend en rembourskosten niet rendabel genoeg.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...