Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Dat moet je zelf maar ff opzoeken. Maar waarom geen sweex? Ik heb van verschillende mensen gehoord dat dat ding prima functioneert, zelf nooit gebruikt hoor(heb zelf gewoon zo'n speedtouch). Maar voor 60 euro is het volgens mij wel een leuk ding, zelfs nog een printserver ingebouwd ook. Maar ja je moet het zelf weten.
Link naar reactie
Ikzelf heb een D-Link, de DI-614+. Oorspronkelijk een draadloze router (ze maken natuurlijk ook gewone) maar omdat ik m'n netwerk bekabeld heb is het nu een gewone router. Dingetje is zeer eenvoudig in te stellen, eigenlijk sinds er draadjes liggen nooit problemen mee gehad. Ik hoor ook van vele mensen zeer goede dingen over Draytek's. En toen ik net ff op hun site ging kijken voor een linkje kwam ik meteen [url=http://www.draytek.com.tw/english/about_us/glory.php]dit hier[/url] tegen. :wink:
Link naar reactie
helaas is het zo dat de meeste routers met iets als dmz pronken wat in werkelijkheid een "exposed host" is. [b:48d569ca62]Ook de draytek heeft geen DMZ zoals het zou moeten.... [/b:48d569ca62] Bij een goede DMZ zou het zo moeten zijn dat de pc's in het lan zonder problemen toegang tot de pc in de DMZ zouden moeten hebben, omgedraaid moet het echter onmogelijk zijn vanuit het dmz toegang tot het lan te krijgen. Daartoe moet de pc in de dmz in een ander ip-adres bereik gebruiken als het lan en zou ook in de router fysiek van de lanpoorten afgehouden moeten worden en niet op de lan-switch mogen zitten. Goede routers hebben een apparte aansluiting voor de DMZ. wat de meeste routers als dmz presenteren is in werkelijkheid een "exposed host" is. Met die instelling worden alle vanaf het internet komende verbindings-aanvragen naar deze pc gestuurd, deze hangt echter op dezelfde switch en in het zelfde adres bereik als het lan. In geval van een gelukte hack van de DMZ pc ligt meestal voor de kenner het complete lan al zo goed als open. Een echte DMZ is wel met een tweede (goedkope) router veilig te realiseren of met een router uit de hogere prijs categorie.
Link naar reactie
[quote:fad2ad586e="micky.g"]helaas is het zo dat de meeste routers met iets als dmz pronken wat in werkelijkheid een "exposed host" is. [b:fad2ad586e]Ook de draytek heeft geen DMZ zoals het zou moeten.... [/b:fad2ad586e] Bij een goede DMZ zou het zo moeten zijn dat de pc's in het lan zonder problemen toegang tot de pc in de DMZ zouden moeten hebben, omgedraaid moet het echter onmogelijk zijn vanuit het dmz toegang tot het lan te krijgen. Daartoe moet de pc in de dmz in een ander ip-adres bereik gebruiken als het lan en zou ook in de router fysiek van de lanpoorten afgehouden moeten worden en niet op de lan-switch mogen zitten. Goede routers hebben een apparte aansluiting voor de DMZ. wat de meeste routers als dmz presenteren is in werkelijkheid een "exposed host" is. Met die instelling worden alle vanaf het internet komende verbindings-aanvragen naar deze pc gestuurd, deze hangt echter op dezelfde switch en in het zelfde adres bereik als het lan. In geval van een gelukte hack van de DMZ pc ligt meestal voor de kenner het complete lan al zo goed als open. Een echte DMZ is wel met een tweede (goedkope) router veilig te realiseren of met een router uit de hogere prijs categorie.[/quote:fad2ad586e] of je loopt niet te mekkeren en gebruikt deze optie gewoon en anls je dat te onveilig vind (installeer gewooon een software firewall) gebruik dan de port redirection table (golbalip:20100--->192.168.1.11:20100).
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...