Ga naar inhoud

Joystick pin layout.


Aanbevolen berichten

D'r ligt hier al jaren een ongebruikt MS force feedback pro stickje weg te rotten. De reden: geen Drivers voor XP aanwezig, en een andere pin layout. Het stickje is nl ooit in de US gekocht. Heeft iemand misschien een schema van de NL layout en/of een knutselhandleiding? Dan kan ik gaan knutselen Nl Google heeft niets opgeleverd NL. Dit issem: 9 pinnetjes op de nrs:1,2,3,47,10,11,12,14 [img:6d2e00cbec]http://home.wanadoo.nl/macs/pin%20layout.jpg[/img:6d2e00cbec] Windows 98 installeren kan ik zelf wel. :D
Link naar reactie
alsHmm. Was een woordje in de naam vergeten. Microsoft Sidewinder force feedback pro (I). *phew* Het is al laat, morgen die site maar even bekijken. http://www.phm.lu/Documentation/Connectors/Game.asp http://www.frontx.com/cpx091_2.html Wat kunnen vinden op google all pagina's. Weet dus niet 100% waar ze vandaan komen en welke versie beschrijven [b:864b55ca01][/b:864b55ca01] er al verschillende versies bestaan. :-? Kan anders iemand mijn plaatje vergelijken met zijn joystickje? Dan heb ik iniedergeval al een hint.
Link naar reactie
[quote:47bd78701c="IMworthy"]Dit issem: 9 pinnetjes op de nrs:1,2,3,47,10,11,12,14 [img:47bd78701c]http://home.wanadoo.nl/macs/pin%20layout.jpg[/img:47bd78701c][/quote:47bd78701c] Het plaatje is dus gezien vanaf de joystick? Hoeveel pennen (inclusief de ontbrekende) heeft die joystick? De vorm van de connector impliceert een oneven aantal. Ik tel er totaal 14. DIe 7 zou ik tellen als 6, en daarna klopt de telling niet meer omdat dan de connector vorm de rest van de telling bepaald. Ik zou verwachten 9, 11, 12, 13 ... Echter er klopt volgens mij iets niet. De PC heeft er standaard 15. Ik zou bijvoorbeeld dus 15 verwachten. Een foto van de connector (en joystick) helpt denk ik wat meer.
Link naar reactie
[quote:6aad999fb5="IMworthy"]Microsoft Sidewinder force feedback pro (I). *phew* Het is al laat, morgen die site maar even bekijken. http://www.phm.lu/Documentation/Connectors/Game.asp http://www.frontx.com/cpx091_2.html[/quote:6aad999fb5] Klinkt misschien raar, maar dit lijkt heel veel op de "standaard" PC-game poort. Die laatste lijkt wat verwarrend, maarre, verschilt alleen in naamgeving en de nummering hoort bij de flatcable. Als je nagaat hoe een flatcable past op een 15 polige connector, dan zijn beide "hetzelfde". Op technik.net staat de PC game poort overigens zonder Midi informatie. TJa, je kan het zo moeilijk maken als je zelf wilt ... Controleer even je connector. Ik zou verwachten dat het een standaard 15 polige connector heeft. Normaliter kan zo'n joystick overigens ook met standaard drivers installeren. Opgeven hoeveel knoppen en zo die moet hebben. Soms best wel ingewikkeld.
Link naar reactie
Je hebt gelijk, er mist een "leeg" pinnetje op de tekening. Mijn excuses. Inderdaad en gewone 15 connector natuurlijk. Maar vergelijk de pin layout op de door mij opgegeven sites en die op technik eens, MIDI is niet het enige verschil. In de pin layout opgegeven op de sites zit wel degelijk verschil. Echter, nergens staat een "standaard" opgegeven waar het zich om zou handelen. Ingeplugd gaat er een lichtje knipperen op de joystick, verder niets. Ik had op verschillende sites dat XP al standaard drivers geinstalleerd zou hebben en dat de joystick mogelijk automatisch herkend zou worden. Dit is niet het geval. Zijn dit die drivers waar je het over hebt? Om alles nog wat gecompliceerder te maken heb ik win98 niet meer in mijn bezit en kan dus niet op die manier nagaan of hij functioneert. Heb wel SuSe 8.2 pro geinstalleerd, zou die er evt. wel raad mee weten? Ik ge weer even verder met rommelen. Alvast bedankt voor de hulp. :D
Link naar reactie
Dat heb ik gedaan afgezien van Mide en +V, GND is de terminologie anders. Vrij vertaald: je hebt assen (x,y) en schakelaars (1, 2, ...). Die van technik.net lijkt mij het meest oorspronkelijk. Hoewel? In mijn herinnering (8088) tijdperk, heb ik er wel eens met een weerstand geëxperimenteerd. Of die zelfde test nog steeds werkt, dat weet ik niet. Het is een kwestie van de juiste volgorde. Aangezien het een Microsoft exemplaar is, verwacht ik geen verschil tussen de Europese en de Amerikaanse versie. Wat mijn na een zoekopdracht op Altavista opviel, was dat jouw model inderdaad door Windows XP niet meer ondersteunt wordt. Best wel raar eigenlijk. Of er een oplossing voor is uitgepuzzeld, dat heb ik niet uitgezocht.
Link naar reactie
Nee, er bestaat geen oplossing voor. Ik had al gezocht en vond enorm veel vragen hierover. De enige manier is heet gewoon te proberen in XP en in sommige gevallen schijnt hij de Joystick te detecteren en installeert dan zijn eigen drivers, dit werkt echter niet altijd. Bij mij niet dus. Microsoft heeft nooit de moeite genomen om een driver hiervoor te maken/patchen voor XP al werden de joysticks tot vlak voor de intro van XP nog verkocht. Dit is een van de redenen waaromn bij mij de haren recht overeind gaan staan bij het hoern van deze bedrijfsnaam. Dit is natuurlijk niet het enige geval. Wat betreft die connector: Volgens jou is er dus geen verschil tussen de connectoren. Dat verklaard waarom ik hierover niets kon vinden. Ik ga nu 2 opties proberen: Drivers van de volgende versie installeren en proberen (Of van een andere soortgelijke JS). Toch maar ergens Win98 zien op te scharrelen. Ik post het resultaat.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...