Ga naar inhoud

Epson / Consumentenbond


Aanbevolen berichten

Ik denk niet, dat de discussie anti of pro Epson/HP van relevant belang is. Belangrijker is, dat de fabrikanten je voor hoge kosten op kunt laten draaien. Op het moment, dat je een printer hebt, zul je ook inkt moeten hebben, daar kun je niet onderuit. En daarmme leg je volgens mij de basis voor een politiek van absurde prijzen betreffende inktcartridges. Ik heb zelf momenteel een HP 710 en inderdaad als er Rn cartridge leeg is moet ik beiden vervangen. Heb ik nog de mazzel, dat de kleur 30 ml inhoud heeft en de zwarte 40 ml inhoud heeft. Op mijn werk staat een nieuwe HP 5550, waarin alleen inktcartridges gaan van 17 ml. En die zijn in aanschaf duurder dan mijn huidige cartridges met gemiddeld de dubbele inhoud aan inkt. Printen wordt nog eens een luxe van de bovenste plank.
Link naar reactie
[quote:405db46764="computerbacterie"]Als je hem wil navullen moet je eerst inderdaad een chip-resetter kopen van 30 euro excl. verzendkosten en dan blijkt dat de koppen dermate verstopt zitten dat je ze vier keer moet reinigen. Voor je de cartridge in gebruik neemt is ie al weer half leeg..[/quote:405db46764] Er al eens aan gedacht dat dat aan de "goede" kwaliteit van je alternatieve inkt van je zou kunnen liggen?
Link naar reactie
[quote:3b154c9487="micky.g"] Er al eens aan gedacht dat dat aan de "goede" kwaliteit van je alternatieve inkt van je zou kunnen liggen?[/quote:3b154c9487] Ja, daar hebben we op dit forum al een discussie over gehad. :-) Maar ik wil perse alternatieve inkt gebruiken en als een printer het niet met alternatieve inkt doet wil ik een nieuwe.
Link naar reactie
[quote:4056321cad="Biatch_Now"]Ga voor Canon, niet van die dure cardridges en goeie printjes! Mijn i550 rules the earth![/quote:4056321cad] Ik heb er niet zo bar veel verstand van maarruh.. mijn oom heeft ook een epson printer en die wou ie houden omdat de catridges zo goedkoop waren veel goedkoper dan die hp nu keek ik is in die printer en wat bleek dat zijn van die super kleine dingetjes :S. 1 zo'n epson catridge paste 2,5 keer in een hp catridge dusseh.. tja :) Kweet niet of dat nu nog zo is ?
Link naar reactie
[quote:7d7d042b10="Chrusher"] Ik heb er niet zo bar veel verstand van maarruh.. mijn oom heeft ook een epson printer en die wou ie houden omdat de catridges zo goedkoop waren veel goedkoper dan die hp nu keek ik is in die printer en wat bleek dat zijn van die super kleine dingetjes :S. 1 zo'n epson catridge paste 2,5 keer in een hp catridge dusseh.. tja :) Kweet niet of dat nu nog zo is ?[/quote:7d7d042b10] Het belangrijke verschil is dat je bij HP tergelijkertijd de printkop vervangt, bij epson zit de printkop in het apparaat en wordt dus niet met de catridge vervangen. Hierdoor zijn de catridges van HP duurder (want je betaald een nieuwe printkop) en groter.
Link naar reactie
Goed, kunnen we verder met andere printerfabrikanten, want ook die zouden zich bedienen van bedenkelijke truukjes, of zou de consumentenbond dat nu ook inslikken? Ik geef alvast een voorzetje: HP 710 C en schijnbaar ook de 800 serie, je kunt de cartridges alleen per 2, kleur en zwart, vervangen. Wie volgt?
Link naar reactie
Hier staat nu bijna 1 jaar een HP Deskjet 960c. Op zich een mooie printer. Heeft alleen 1 groot nadeel, want hij heeft een extreem grote margin nodig aan de onderzijde van een pagina, daardoor heb ik altijd halve regeltjes txt aan het eind van een A4. Verder heb ik in kleur slechts 4 foto's gerpint en nu een paar maanden later kan ik met geen mogenlijkheid kleur printen, dit terwijl de cartridges nog lang niet leeg zijn :evil: ! Heb van alles geprobeerd, kopreinigen etc. Toe kleuren patroon er uit...alle drie de inktresevoirs zaten nog halfvol !!! Wat zou hier mis zijn ? Ik print altijd in grijs tinten, met de zuinigste stand. Gebruik zelden kleur....
Link naar reactie
Consumentenbond geeft fouten Epson toe Vrijdag, 18 juli 2003 - De Consumentenbond heeft na overleg met Epson het negatief koopadvies voor Epson-printers ingetrokken. De bond erkent fouten te hebben gemaakt. Dit is de uitkomst van het overleg tussen de bond en de printerfabrikant. De Consumentenbond raadt niet langer af om inkjetprinters van Epson te kopen en betreurt het beeld dat door de eerdere berichten over Epson is ontstaan. Tien dagen geleden meldde de Consumentenbond dat de inktcartridges van Epson na een vooraf ingesteld aantal prints worden geblokkeerd terwijl er nog inkt over is. Bij alle merkprinters blijft inkt in de cartridge achter. De kritiek op Epson was dat inkjetprinters van dat merk zelfs met printen stoppen. De Consumentenbond beschuldigde Epson van het uithalen van een truc om meer inkt te verkopen en mensen dus geld uit de zak te kloppen. De chip die in de cartridge zit houdt alleen bij hoeveel inkt er nog over is, aldus Epson. Epson beweert dat deze inktmaatregel is bedoeld ter bescherming van de consument. "Met de restinkt als buffer kan namelijk een constante kwaliteit van de prints gewaarborgd worden. Op die manier wordt ook de printkop beschermd", zo staat er in het bericht van de Consumentenbond. bron: [url=http://www.webwereld.nl/nav/nb?7901] webwereld [/url]
Link naar reactie
[quote:6e9e9f629a="Jank"] Ik geef alvast een voorzetje: HP 710 C en schijnbaar ook de 800 serie, je kunt de cartridges alleen per 2, kleur en zwart, vervangen. Wie volgt?[/quote:6e9e9f629a] Ik heb hierover een klacht ingedient bij HP, maar (nog) niets gehoord. Vraag mij af of ze ooit iets van zich laten horen. Maar ik laat zeker iets weten mocht ik een antwoord krijgen. Grtz, Mark
Link naar reactie
[quote:80a148ff79="De huismeester"] De chip die in de cartridge zit houdt alleen bij hoeveel inkt er nog over is, aldus Epson. [/quote:80a148ff79] Dit is echt complete nonsens natuurlijk. Dat die chip de inkt bijhoudt en dat er restinkt in de cartridge moet zitten om de printkop niet te beschadigen kan ik nog wel geloven. Maar die chip zit er echt niet alleen op om de hoeveelheid inkt bij te houden: epson verandert deze chips steeds (en ook de vorm van de print-cartridges) zodat ze moeilijker na gemaakt kunnen worden. Het schijnt overigens legaal te zijn om deze chips na te maken omdat epson geen patenten op de chips heeft; het schijnen standaard geheugenchips te zijn. Gelukkig zijn er nu universele chipresetters die voor elke epson-printer kunnen worden geprogrammeerd. Als die chip de hoeveelheid inkt bij houdt is dat heel goed. Als je echter daarna geen alternatieve inkt kunt gebruiken is dat net zoiets als een vulpen van bedrijf X kopen en alleen maar inktpatronen kunnen gebruiken van dat bedrijf. De consumentenbond heeft misschien ongelijk wat de restinkt betreft, maar dat gezeik met die chips mogen ze wel eens aan de kaak gaan stellen. Vanwege die chips geldt het advies van de consumentenbond wat mij betreft nog steeds: wie wil er nou een printer die is beveiligd met een chip zodat je geen navulinkt kunt gebruiken?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...