Ga naar inhoud

Welke digitale camera raden jullie aan?


Aanbevolen berichten

[quote:c1e405d69b="martwout"] -cf als backup (blijkt het goedkoopste te zijn) [/quote:c1e405d69b] Het soort geheugen is denk ik niet zo heel relevant bij de aanschaf. Op het totale budget is een paar tientjes meer voor een geheugenkaartje van 128mb wel te overzien. Bovendien worden die kaartjes steeds goedkoper. Aangezien elk merk zijn eigen kaartjes gebruikt, sluit je op deze manier enkele topmerken al bij voorbaat uit. (o.a. Olympus, Fuji, Sony). Is die € 380 incl. accessoires, extra geheugen/batterijen zijn bijna altijd noodzakelijk.
Link naar reactie
[quote:15859e2a89="martwout"]-cf als backup (blijkt het goedkoopste te zijn)[/quote:15859e2a89] Hier niet op blind staren. Ik zag dat de media markt een SD kaartje van 128MB aanbood voor 59 euro. Dat is niet echt veel duurder dan CF. Kies een goede camera die aan de eisen voldoet. Afhankelijk van het aantal foto's en de resolutie die je verlangt, kies je de gewenste geheugen module. Zelf gebruik ik dus een 256MB module, goed voor pakweg 65 tot 400 foto's in de hoogste resolutie. De prijs van de camera in combinatie met de accessoires lijkt me overigens wel belangrijk. Want als de totaalprijs te hoog wordt, leidt dat automatisch tot een andere keuze. Eenmaal een camera gekocht, tja, dan vervalt ook de vrije keuze in de accessoires. Dan kan een leuke camera voor de gewenste prijs als nog peperduur worden.
Link naar reactie
Ik heb zelf twee weken geleden een HP photosmart 735 aangeschaft bij Informatique. Camera 3.24 MP 3x opt. zoom. 5 x dig. zoom. Kostte toen 249 eur. SD card van 128 MB 51 eur. Camera neemt tevens geluid op en speelt dit ook af. Avi-formaat filmpjes met deze sd-kaart ongeveer 8 minuten. Heb wel batterijen van 2000 Mah aangeschaft. (oplaadbaar). Ik ben hier zeer tevreden over.
Link naar reactie
Ik kan hier zelf nog niet veel over zeggen, maar heb al wel wat research gedaan op Internet. Een paar goede websites hiervoor zijn: http://www.dpreview.com/ http://www.steves-digicams.com/ http://www.kieskeurig.nl/ http://www.wfu.edu/~matthews/misc/DigPhotog/start/index.html De laatste raadt de Olympus D-520 aan (in Europa is dat de Olympus C-220), en nog wat anderen, afhankelijk van je budget, zie onderin de volgende pagina: http://www.wfu.edu/~matthews/misc/DigPhotog/start/camera.html George
Link naar reactie
[quote:4319327dd8="PS"][quote:4319327dd8="martwout"] -cf als backup (blijkt het goedkoopste te zijn) [/quote:4319327dd8] Het soort geheugen is denk ik niet zo heel relevant bij de aanschaf. Op het totale budget is een paar tientjes meer voor een geheugenkaartje van 128mb wel te overzien. Bovendien worden die kaartjes steeds goedkoper. Aangezien elk merk zijn eigen kaartjes gebruikt, sluit je op deze manier enkele topmerken al bij voorbaat uit. (o.a. Olympus, Fuji, Sony). Is die € 380 incl. accessoires, extra geheugen/batterijen zijn bijna altijd noodzakelijk.[/quote:4319327dd8]
Link naar reactie
ik zelf heb de fuji 303 en die bevald goed . kijk even naar het land waar je naar toe gaat hoe de prijzen daar zijn. ik heb hem in spanje(Tenerife) gekocht ,en dat scheelde toch wel veel. ik was toch €150 goedkoper uit . maar je moet wel onderhandelen en goed opletten . Groetjes Fred uit Leiden
Link naar reactie
Leuk onderwerp, wil zelf ook de hp photosmart 735 met 128 mb maar de roebels ontbreken nog even. Op [url]http://www.tweakers.net/pricewatch/56923[/url] staat hij al voor 227 euro en 25 euro rembours maar dan heb je er nog geen 128mb kaartje bij. Ik vind die prijs zoals hierboven al is vermeld bij Informatique wel heel scherp.
Link naar reactie
Zeker de A70! Op deze camera kun je ook filters en lenzen plaatsen. heb je overigens [url=http://www.megapixel.net/reviews/canon-a70/a70-review.html]deze review[/url] ook gezien. Sorry overigens voor het linken, toch lijkt me [url=http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/769695]deze link[/url] bijzonder nuttig voor de topicstarter. Je vind er foto's, ideeen etc. over de A70.
Link naar reactie
Bedankt voor de tip van die topic. Die staat nu bij de favorieten. Daar zit heel veel info bij die ik kan gebruiken, zoals b.v batterijen en het geheugen. Qua geheugen zal het zeer waarschijnlijk 2x 64 mb worden. In PCM stond een tip dat je beter 2 losse kaarten kan nemen die samen het gewenste geheugen vormen. Mocht er 1 kapot gaan, dan heb je nog de ander en ben je niet alle foto´s kwijt.
Link naar reactie
Fredstaf ben je geen smokkelaar? Wij zijn op Gran Canaria herhaaldelijk en ernstig gewaarschuwd voor het kopen van zulke spullen omdat ze daar vroeger wel flink goedkoper waren, maar nu niet meer. Spanje hoort wel tot de EU-landen, waar je overal BTW betaalt, maar de Canarische eilanden niet. Als de douane je bij binnenkomst vraagt of je die camera al had en je kunt dat niet aantonen, moet je alsnog BTW betalen plus een boete. Ben je dan nog goedkoper uit? :evil: :evil:
Link naar reactie
Ik heb de GP Powerbank 3, 18 uur laden mag dan veel minder schadelijk zijn voor je batterijen dan zo'n snellader, 18 uur is wel erg lang.. (kost overigens E 39 incl. 4* 1800 mah batterijen) Waar ga je overigens je A70 kopen? ik heb vandaag 5 winkels gebeld, alleen geen van de 5 heeft hem op voorraad liggen :( .. Binnen 2 weken wil ik hem toch wel hebben..
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...