Ga naar inhoud

Hard disk overleden?


Aanbevolen berichten

Mischien een rare opmerking maar ik zalhem toch even vertellen. Ik heb ook zoiets gehad. WinXP liep vast en tijdens het herstarten geen HD. Ik heb de kast open gemaakt en gekeken of alles goed was. Dat was het ook!? Heb alleen een beetje gerommeld met die IDE kabel, effe eruit getrokken en dan er wweer in. Daarna deed ie het gewoon weer!!!!!
Link naar reactie
[quote:0eb186410f] Ik heb de kast open gemaakt en gekeken of alles goed was. Dat was het ook!? Heb alleen een beetje gerommeld met die IDE kabel, effe eruit getrokken en dan er wweer in. Daarna deed ie het gewoon weer[/quote:0eb186410f] Dat is zo. Meestal een van de eerste dingen die ik probeer als ik weer eens aan het knutselen ben en iets doet het niet meer! Het is trouwens ook zo dat connectoren "op leeftijd" zowel door corrosie als ook door lostrillen (?) slecht kontact kunnen gaan maken. Ook dan is het aandrukken of wat jij deed (er af en weer goed er op) vaak voldiende! :D
Link naar reactie
[quote:9cd338097d="p.blauw"][quote:9cd338097d] Ik heb de kast open gemaakt en gekeken of alles goed was. Dat was het ook!? Heb alleen een beetje gerommeld met die IDE kabel, effe eruit getrokken en dan er wweer in. Daarna deed ie het gewoon weer[/quote:9cd338097d] Dat is zo. Meestal een van de eerste dingen die ik probeer als ik weer eens aan het knutselen ben en iets doet het niet meer! Het is trouwens ook zo dat connectoren "op leeftijd" zowel door corrosie als ook door lostrillen (?) slecht kontact kunnen gaan maken. Ook dan is het aandrukken of wat jij deed (er af en weer goed er op) vaak voldiende! :D[/quote:9cd338097d] Dan denk ik eerder dat de kabel een breukje heeft dan dat de connectoren door corrosie lostrillen, maar goed alles is mogelijk, dus ik zeg ook niet dat het niet kan.
Link naar reactie
Even een update. Harddisk aan andere pc gehangen, met negatief resultaat. De disk wordt noch door de bios, noch door de Seagate software gezien. Ik denk dat hij dus kapot is. Kan dus alleen aan voeding of IDE poort liggen. Het is een vrij nieuwe disk (~ 4mnd oud), maar aangezien ik hem zelf uit de pc gehaalt heb denk ik dat ik garantie wel kan vergeten. Zijn er toch mogelijkheden om de data van deze disk te halen zonder dat ik daarvoor meteen bij specialistische bedrijven uitkom met grote prijskaarten?
Link naar reactie
[quote:8ada6245fc="Gerard Timmers"]Even een update. Harddisk aan andere pc gehangen, met negatief resultaat. De disk wordt noch door de bios, noch door de Seagate software gezien. Ik denk dat hij dus kapot is. Kan dus alleen aan voeding of IDE poort liggen. Het is een vrij nieuwe disk (~ 4mnd oud), maar aangezien ik hem zelf uit de pc gehaalt heb denk ik dat ik garantie wel kan vergeten. Zijn er toch mogelijkheden om de data van deze disk te halen zonder dat ik daarvoor meteen bij specialistische bedrijven uitkom met grote prijskaarten?[/quote:8ada6245fc] Als je hem uit je eigen pc haalt gaat de garantie er niet af lijkt mij. Dat gebeurt pas al je de harde schijf openschroeft. Dus gewoon opsturen naar de fabrikant. Het wordt heel anders als je een Dell of Packard Bell (nog meer van die troep) hebt! Dan vervalt de garantie wel :x
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...