Ga naar inhoud

Bosch WAE27160NL draait niet meer


M-Spijkers

Aanbevolen berichten

Onze Bosch WAE 27160NL/14 FD 8812 600202 draaide niet meer. de Was werd niet gecentrifugeerd. Ik kreeg 3 knipperende lampjes bij de toerentallen. na wat reviews van hier nieuwe koolborstels besteld en deze vervangen (waren ook nog maar 0,5 cm). na het plaatsten een reset gedaan en de machine ging weer aan de gang. Echter toen het programma een tijdje bezig was hoorde we een geluid wat neit bekend was. dus machine gestopt, af laten pompen en gecontroleerd of koolborstels wel goed zaten. Dit was wel het geval. Bij aanzetten kregen we weer de foutcode, dus weer gereset. Echter nu kunnen we wel een was aanzetten maar de machine draait niet meer. De trommel gaat niet meer rond. Ook bij alleen op centrifugeren zetten doet hij niets. Je hoort dan wel de klok tikken maar de machine blijft stil staan. Afpompen doet hij wel. We hebben gecontroleerd of de stekker goed in de motor zit en ook de riem ligt er goed op. met de hand is de trommel goed rond te draaien. Iemand een idee??
Link naar reactie
Stekker van de motor goed vast zitten? Borstels wel goed in de houder en raken de kool delen hiervan ook wel het anker? Zet de machine eens aan zonder achterkant en geef dan een tik met bv het handvat van een hamer of een dikke schroevendraaier op de stekker en op de koolborstels. gaat hij dan wel draaien? dan heb je ergens een los contact. PAS OP dat je niet achter een draaiende motor/snaar komt te zitten ...
Link naar reactie
Harry bedankt voor je goede uitleg! Bij controle bleek dat 1 veer vd koolborstel niet helemaal goed zat waardoor de koolborstel niet goed functioneerde. Dit hebben we hersteld. Ook motor meteen schoongeblazen en het probleem was verholpen! Machine toen eerst leeg laten draaien op 90 graden met was soda erin en hij loopt nu weer als een zonnetje. Ook geen rare geluiden meer. bedankt voor alle hulp scheelt toch weer de komst vane en dure monteur of aanschaf van een nieuwe.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...