Ga naar inhoud

aandrijfriem


Siem-1

Aanbevolen berichten

Ik ga er van uit dat je de snaar voldoende strak gespannen hebt en dat er geen vettigheid op het snaarwiel en de as van de motor zit. Gaat hij slippen op het moment dat de trommel op gang moet komen of als hij de andere kant op moet gaan? En is dit tijdens het wassen of bij het centrifugeren? Probeer de machine eens met een lege trommel. Komt de trommel dan geleidelijk op gang of wil hij gelijk naar een hoog toerental? Bij het wisselen van de draairichting hoort de motor eerst te stoppen waardoor de trommel geleidelijk tot stilstand komt. Daarna mag de motor pas de andere kant op gaan. Als één van de relais die de motor aanstuurt of de elektronica gammel is komt de motor al op gang terwijl hij nog de andere kant op draait. Als hij in één keer naar een hoog toerental wil is mogelijk de snelheids sensor op de motor as defect.
Link naar reactie
Je hebt alleen nog mijn vragen niet beantwoord... Je omschrijving is nu ln totaal anders dan waar je mee begon. Nu geef je aan dat de motor stopt en weer op gang komt. Dat kunnen ook gewoon de koolborstels zijn. Controlleer deze, en indien korter dan 15 mm deze op voorhand vervangen. Laat het resultaat even weten svp.
Link naar reactie
Alle vragen die gesteld zijn hebben we opgevolgd maar dat lost niks op, dit is een koolborstelloze motor, we denken dat het in de aansturing van de motor zit omdat hij soms het hele wasprogramma zonder mankement doet en dan ineens hapert en de dingen vertoond die we al hebben beschreven.
Link naar reactie
Alleen als je hem geregistreerd hebt.. http://www.siemens-home.nl/service/garantie/10-jaar-motorgarantie 10 jaar motorgarantie: Om jarenlang zorgeloos van uw Siemens wasmachine te kunnen genieten, bieden wij 10 jaar motorgarantie op elke Siemens wasmachine met een iQdrive motor. De motor wordt tot 10 jaar na de aankoopdatum kosteloos vervangen indien deze defect raakt. U heeft recht op deze garantie wanneer u een garantiekaart heeft ontvangen bij uw wasmachine. Wanneer u registreert krijgt u een overzicht van de deelnemende types. Garantievoorwaarden: De motorgarantie geldt uitsluitend wanneer u de machine binnen twee maanden na de aanschafdatum registreert op deze website. De motorgarantie is van toepassing op alle modellen met een iQdrive motor. U betaalt tien jaar lang geen materiaalkosten. In het derde tot en met het tiende jaar vergoedt u alleen de voorrij- en arbeidskosten (als u al een beroep moet doen op uw garantie).
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...