Ga naar inhoud

muziekbestanden:mp3-wma-cda??


Aanbevolen berichten

WMA staat voor Windows Media Audio en is het audiocompressieformaat van microsoft, bedacht als een soort concurrentie van mp3. Je kunt met Winamp gewoon wma-bestanden afspelen, het is dus niet nodig ze om te zetten naar mp3-formaat. Wat jij gedaan hebt is het bestand van wma omgezet naar wav en vervolgens weer gecodeerd naar mp3. Nadeel hiervan is dat dus twee keer compressie is toegepast op het bestand, wat de geluidskwaliteit niet ten goede komt.
Link naar reactie
Je kunt hem dan afspelen op elke COMPUTER die WMA bestanden kan afspelen, of in een paar MP3/WMA spelers die daar speciaal voor gemaakt zijn. In een gewone cd-speler werkt het niet. Gewone MP3 bestanden, waar je het over hebt, werken ook niet op een gewone CD-speler. Even kort hoe het allemaal zit: CD's uit de winkel die je in je CD-speler kunt afspelen, bevatten CDA-tracks. Omdat mensen graag muziek willen kunnen downloaden, moest deze muziek een stuk kleiner zijn dan dit formaat (ca 20 nr's op een cd). MP3 was een oplossing. Bestanden werden ca 1 MB / min. = ca. 11 uur muziek op een cd. Probleem is dat je software moet hebben om deze gecomprimeerde (kleiner gemaakte) bestanden te kunnen luisteren. Je cd-speler heeft die software niet, computers wel. Er zijn ook speciale MP3 spelers ontwikkeld, waarmee dit ook mogelijk is, alsof het een gewone muziek cd is. Microsoft zag ook een gat in de markt, en ontwikkelde het WMA formaat. Dit is kleiner dan MP3, en Windows Media Player zet al je van cd gekopieerde bestanden over in WMA. Zo hoopt Microsoft uiteindelijk MP3 te verdringen. Ook voor WMA is software nodig om dit te kunnen afspelen. Wel op je pc mogelijk, niet met je cd-speler. Als je muziek op cd brandt, met bijv. Nero, dan zal Nero die bestanden zo aanpassen dat hij wél te luisteren is op een cd-speler, en hem dus in CDA zetten. Wil je dus bestanden met elke cd-speler kunnen luisteren, dan zul je ze wel om moeten zetten. Wil je ze op elke computer kunnen luisteren (waarop dat mogelijk is dan), dan kun je het in MP3/WMA opslaan (net wat je persoonlijke voorkeur is). Voordeel is een veelvoud van de muziek die met CDA mogelijk is op je cd. Om bestanden om te zetten in MP3 of WMA kun je een programma als Advanced WMA Workshop gebruiken. Werkt naar mijn mening prima, en is te downloaden van http://www.litexmedia.com/ Paul
Link naar reactie
[quote:d26b2bb4d7] Op 19-02-2002 22:28, schreef johan1: Als ik van die WMA bestanden een audio cd brand,kan ik die dan in elke cd speler gewoon afspelen,net als een cd gemaakt van Mp3 bestanden???? [/quote:d26b2bb4d7] Ja hoor, dat is geen probleem. Als je voor de optie [i:d26b2bb4d7]audio-cd[/i:d26b2bb4d7] kiest in Nero dan krijg je een cd in CDDA-formaat en deze kun je dus gewoon in je audio-cdspeler afspelen. Het maakt niet uit of je wma-, mp3- of wav-bestanden daarvoor gebruikt, zolang je maar ene [i:d26b2bb4d7]audio[/i:d26b2bb4d7]-cd maakt zal Nero alle bestanden automatisch converteren naar CDDA-formaat.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...