Ga naar inhoud

Nieuwe Laptop/TV combinatie aanschaffen


Aanbevolen berichten

Hallo, Een vriend van mij wil graag een nieuwe TV en een nieuwe laptop aanschaffen die draadloos aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Hij heeft gehoord dat je beeld vanaf je laptop naar je tv kunt dupliceren door een draadloos netwerk. Ik ben hier zelf niet zo thuis in maar jullie misschien wel. [b:c02b0c38d8]Eisen voor laptop:[/b:c02b0c38d8] - Vooral gebruikt zijn voor internetten - Moet het beeld van de laptop draadloos kunnen dupliceren op de tv. - HD films hoeft hij niet te streamen, dan gebruikt hij een HDMI kabel. - Dus HDMI uitgang [b:c02b0c38d8]Eisen voor TV:[/b:c02b0c38d8] - Philips LED - Rond de 82cm/32" - liefst 200 hz Deze tv hebben we op het oog: [url=http://www.kieskeurig.nl/lcd_tv/philips/32pfl7605h/896929/][color=red:c02b0c38d8]Philips 32PFL7605H[/color:c02b0c38d8][/url] Budget weet ik niet zeker maar ik zet het maar even op ¤1500,- Hij wil dus foto's en internetpagina's vanaf de laptop draadloos dupliceren naar de tv. Hij is op zoek naar een laptop en en tv die daarin een goede match vormen. Nu mijn vraag, in computers ben ik behoorlijk thuis, maar hoe kun je je beelden draadloos dupliceren naar je tv? Dan zal de tv een WLAN module ingebouwd moeten hebben toch? En op het moment dat je het beeld wil dupliceren, moet je dan steeds via netwerkcentrum je tv opzoeken oid? Liefst wil hij met één druk op de knop het beeld van de laptop naar de tv kunnen schakelen. Wat zijn jullie ervaringen hiermee en in hoeverre is dit mogelijk? Greetz,
Link naar reactie
Bijgaande link is een link naar Kieskeurig voor de 32PFL8605H van Philips. Dit is een 32 inch LED TV met 100Hz. 200 Hz heeft niet zo veel voor een 32 inch TV kan je beter een groter nemen. De 37 Inch uitvoering van onderstaande TV heeft wel 200 Hz http://www.kieskeurig.nl/lcd_tv/philips/32pfl8605h/specificaties/899129/ Voor de draadloze optie die je wil kan je de Philipsd PTA01 nemen in combinatie met bovenstaande TV http://www.twenga.nl/prijs-PTA01-00-PHILIPS-Draadloze-netwerkkaart-en-wifi-usb-stick-599979-0 Kijk naar bijvoorbeeld deze laptop: http://tweakers.net/pricewatch/267944/asus-k52f-sx182v.html Neem voor een laptop een goed merk zoals Asus, MSI of Samsung.
Link naar reactie
Volgens mij kan je met deze opties nog steeds het beeld van je laptop niet naar je tv krijgen. Je hebt dan volgens mij nog aparte hardware nodig die het beeld van je pc naar je tv verstuurt. Volgens mij heb je zoiets nodig: http://tweakers.net/nieuws/65056/toshiba-brengt-eerste-laptop-met-intels-wireless-display-uit.html Dus een laptop met Wireless display van Intel en een adapter, zoiets: http://zoek.dell.nl/1/2/88440-netgear-push2tv-intel-wireless-display-adapter-ptv1000-digitale-multimedia-ontvanger.html#Overview Welke tv maakt dus niet uit, zolang er maar een hdmi ingang op zit. Het apparaat komt aan je tv te hangen en verzorgt de communicatie over het draadloze netwerk. De tv hoeft dus geen WLAN te hebben. Lees ook dit artikel even helemaal, dan zie je wat wel en niet mogelijk is: http://www.engadget.com/2010/02/01/toshiba-satellite-e205-with-intel-wireless-display-review/ Het grootste probleem zal denk zijn om een laptop met WiDi te vinden... De nieuwe XPS17 van Dell gaat dit krijgen schijnbaar (let op, de huidige XPS17 heeft het nog niet): http://tweakers.net/nieuws/71852/ces-dell-kondigt-nieuwe-alienware-en-xps-systemen-aan.html Al met al een nog vrij nieuwe techniek die nog amper wordt toegepast, met als gevolg dat de prijzen er ook naar zullen zijn.
Link naar reactie
Ik zie het nu inderdaad staan, maar dit zou dus een softwarematige oplossing zijn? Apart, nog nooit gezien. Eens kijken of dat met mijn philips tv ook kan ;) Overigens geldt hier hetzelfde voor weergeven van dvd's/blurays. Ook hiermee is dat helaas niet mogelijk, geldt idem voor WiDi. Een stuk goedkopere oplossing dan dat WiDi!
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...