Ga naar inhoud

Draadje los? Bauknecht WA Symphony centr


Bas-Timmer

Aanbevolen berichten

Hallo, Sinds enige tijd centrifugeert mijn wasmachine (Bauknecht WA Symphony 1602) langzaam of niet. Ik kan horen dat hij zijn topsnelheid niet haalt, en als hij op zijn snelst moet draaien (1600 toeren) dan stopt hij met een foutcode (F07). Als ik een centrifugeer-programma start met een maximum van 1000 toeren, maakt hij dit meestal nog wel af, maar wederom hoor ik aan het geluid een onregelmatige/lage snelheid. Nu heb ik zelf geen enkel verstand van wasmachines, maar aangezien ik op het punt ben gekomen dat ik een nieuwe machine ga kopen, besloot ik het apparaat toch even open te schroeven. Dat is voor mij eerder goed uitgepakt toen de deurvergrendeling kapot was en ik een los draadje trof. Tot mijn verbazing zie ik nu weer een los draadje, wat er voor mij erg verdacht uitziet. Drie foto's, steeds duidelijker: http://postimg.org/image/5o4utx8rb/ http://postimg.org/image/rqzq9nfm3/ http://postimg.org/image/jiifat0s9/ Zoals te zien hangt er een draadje met een soort stekkertje in de lucht. Vlak ernaast is een soortgelijk stekkertje wel ergens mee verbonden en daarnaast is duidelijk nog plek voor het loshangende snoertje. Wie weet waar dit snoertje voor is? Hoort dit vast te zitten? Is er een scenario denkbaar waarbij dit losse draadje de genoemde problemen veroorzaakt? Moet ik dit stekkertje proberen aan te sluiten? Of ontploft de machine dan? Als het draadje vastgezet moet worden, is de richting dan belangrijk, kan ik het verkeerd om plaatsen? Bedankt! Bas Timmer *EDIT* Sorry ik denk dat ik in het verkeerde subforum heb geplaatst, het moest natuurlijk in 'wasmachine kapot en reparatie'. Misschien kan een moderator dit topic verplaatsen?
Link naar reactie
Dst is een aarde draad en moet op het lipje er naast geprikt worden. Dat is niet de oorzaak van je probleem. F7 of F07 staat voor probkleem met de aansturing van de motor en zijn meestal versleten koolborstels. Controleer de lengtre hiervan. Indien korter dan 15 mm deze op voorhand vervangen. Als de motor onder het zwarte koolborstel stof zit kun je deze melding ook krijgen. Blaas hem dan eens (inwendig) goed schoon met perslucht of de blazende kant van een stofzuiger. http://www.youtube.com/watch?v=tNnqIK8AomM
Link naar reactie
Bedankt voor de hulp Harry. Ik heb de motor er inmiddels afgehaald en een koolborstel los geschroefd. Als ik goed meet is de koolborstel ongeveer 17-20mm (afhankelijk van of je het schuine stuk meerekent). Zie: http://postimg.org/image/uuwjja9dt/full/ Hoe groot is de kans dan nog dat dit het probleem is (dwz dat ik geld weg gooi als ik nieuwe koop)? Ik ben ook in online shops naar koolborstels op zoek (ik kan ze op deze site volgens mij niet vinden). Ik zie voor deze machine vaak 2 verschillende, zoals bijvoorbeeld deze twee: http://www.datrepareerikzelfwel.nl/winkel/artikel/179/koolborstels-wasmachine-whirlpool-bauknecht-481236248004 http://www.datrepareerikzelfwel.nl/winkel/artikel/771/koolborstels-bauknecht-whirlpool-wasmachine-481236248004 Het wordt mij aan de foto's en omschrijvingen niet duidelijk wat en verschil is en welke ik nodig heb. Ik zal ook even een busje perslucht kopen om de motor schoon te blazen. Nogmaals bedankt, Bas
Link naar reactie
De lengte is aan de krappe kant, ik zou de gok nemen. De goedkoopste van de 2 is een "universele" de andere een origine Whirlpool. Of het de juiste is kan ik niet bepalen Het type nummer van de machine die je op geeft bestaat nl niet. Geef het lange service nummer van de machine eens door. Begint met 8583.
Link naar reactie
Sorry, ik had ten tijde van mijn eerste bericht het echte typenummer nog niet gevonden. Maar dat is 8583-305-12000. Dat is ook waar ik op heb gezocht om de gelinkte koolborstels te vinden, dus dat moet kloppen lijkt me. Ik zal even langs wat lokale winkels om te kijken of ze ze hebben liggen, en ze anders bestellen en z.s.m. plaatsen. Ik ben benieuwd. Bedankt voor alle hulp tot nu toe!
Link naar reactie
Ik verwacht vanmiddag de nieuwe koolborstels. Zijn er nog andere (simpele) dingen die ik kan doen om de wasmachine op te knappen? Ik denk bijvoorbeeld aan een beetje smeren (WD40 in de motor?). De machine is nu immers helemaal open geschroefd en de motor staat los op de vloer, dus er komt geen beter moment dan nu.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...