Ga naar inhoud

CD-beveiliging --> niet op computer


Aanbevolen berichten

[quote:489f4cdd0a="stefanpack"]Op de nieuwe CD van Green Lizard staat: [i:489f4cdd0a]Will not play on PC/MAC[/i:489f4cdd0a]. Natuurlijk kennen we allemaal deze CD-beveiligingen, maar is deze vorm van beveiliging ook schadelijk als je de CD er toch in doet? En is het dan wel mogelijk om met CloneCD een kopie te maken? (Voor eigen gebruik!!! :D )[/quote:489f4cdd0a]ik denk het wel een cdrom speler is een ding dat data en audio kan afspeelen. een kamer cd speler kan ook audio en data afspelen alleen als hij data afspeeld dan hoor je gekrijs en gepiep net als een msx of c64 machine :lol:
Link naar reactie
Dat is de beruchte 'key2audio'-beveiliging ... Bij de allereerste versies scheen je mbv een zwarte marker de beveiliging te kunnen uitschakelen zodat je het toch kon afspelen. Dat schijnt bij latere versies lastiger te zijn geworden. Ik zou zeggen : ga terug naar de winkel en eis een echte CD die ook daadwerkelijk aan de 'red book audio'-standaard voldoet (door de beveiliging is het geen echte CD meer en mogen ze het logo ook niet meer gebruiken!). Meer info : http://uk.eurorights.org/issues/cd/bad/
Link naar reactie
tenzij je een Macintosh hebt zal de pc niet echt stuk kunnen gaan ... Het enige probleem waar de Mac last van heeft is dat ie de lade niet meer open wil laten gaan. Aangezien de manual eject-knop niet altijd makkelijk te bereiken is bij die dingen (en niet alle gebruikers even slim zijn) moesten de ondingen 'gerepareerd' worden. Overigens : de platenmaatschappijen schijnen van plan te zijn om op vrijwillge basis de nep-cd's van een apart logo te voorzien. Gezien het feit dat ze zich er dus niet aan hoeven te houden en het logo nooit genoeg opvallend zal zijn is dat dus maar een lapmiddel (als ik het had mogen bedenken dan was het een grote doodshoofd-stikker geweest zoals dat ook bij pakjes sigaretten is ;)).
Link naar reactie
  • 2 weken later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...