Ga naar inhoud

miele w3521: lampje spoelen blijft knipp


Spruyt

Aanbevolen berichten

Aaaagh.... ik wordt gek. Een update: Miele monteur over de vloer gehad ( gezien de leeftijd bood Miele Nederland aan een gratis diagnose te stellen! ) Meting aan motor leverde geen gekke waarden op. Dan maar een nieuwe motor (type 36 overigens)aan de bedrading gehangen (dat is natuurlijk het fijne van een monteur, die die dingen gewoon bij zich heeft) en ja hoor: die deed het. Conclusie: motor kapot ( hoewel er geen oorzaak aan te wijzen was, want motor zag er perfect uit.) Maar reparatie zou flink in de papieren lopen en inmiddels had ik een tweedehands motor in huis, dus afgesproken dat ik er zelf die tweedehands in zou zetten. Monteur weer weg, ik alles monteren en je raad het al: EXACT hetzelfde probleem doet zich weer voor...... Verwarring bij mij is dus compleet: zou de tweedehands nu gewoon ook kapot zijn? Dat zou wel heel toevallig zijn. Of kan zou er toch iets anders aan de hand zijn. Mijn onderbuik zegt telkens dat laatste. Kun je de motor ook buiten de machine testen op werking? En zo ja: hoe doe je dat? Oh ja: draaiuren bleek 1750 te zijn, niet 750. Maar Miele hanteert zelf 500 uur per jaar, dus wij zitten daar aanzienlijk onder.
Link naar reactie
Het kan natuurlijk altijd dat die motor slecht is maar dat kan je meten Mischien zijn de koolborstels van deze motor slecht Natuurlijk kan je hem altijd gewoon los op de grond leggen om hem te testen Dan kan je ook dingen meten en testen maar let wel goed op met de spanning die erover loopt Draaid de motor helemaal niet of draaid hij wel maar in een verkeerd ritme ??
Link naar reactie
Draait helemaal niet. Koolborstels van beiden zijn prima. Van de tweedehands motor werd me verteld dat deze het gewoon deed ( wat ik in eerste instantie ok geneigd ben te geloven) Ik zou de motor wel eens aan een machine willen hangen die geen kuren heeft. Kijken of hij het dan doet. Maar ik zat ook te denken om gewoon eens spanning op de motor te zetten. Vraag is dan alleen hoeveel volt dat moet zijn ( 220 of lager?) en welke polen je dan moet aansluiten. Wat denk je daarvan?
Link naar reactie
Hoi ik heb geen ervaring met spanning erop zetten Kijk je kan deze motor in elke Miele zetten dus als je een kennis of familie hebt die een Miele heeft kan je het toch even proberen Je kan ook in Hilversum de Miele winkel bellen of langsgaan of zij de motor voor je willen testen. Ik heb wel eens gezien dat ze daar test machines hebben staan Mischien kunnen zij jou ook tips geven Graag hoor ik als ke nog vragen hebt
Link naar reactie
Het wordt steeds interessanter: ik heb tweedehands een identieke machine op de kop weten te tikken die wèl werkt. Daardoor konden we niet alleen weer wassen, maar het gaf me ook de gelegenheid om zowel de motor als de module van de oorspronkelijke machine te checken. Wat blijkt: zowel de module als de motor zijn nog helemaal in orde. Dat heb ik gecontroleerd door achtereenvolgens de motor en daarna de module van de defecte machine aan de werkende machine te hangen. Miele nog maar eens bellen, want die hebben blijkbaar een verkeerde diagnose gesteld. Het lijkt mij dat we het nu toch moeten zoeken in een draadbreuk oid.
Link naar reactie
Hoi gelukkig kan je weer wassen Maar een draadbreuk heb ik toch al gezegd Toch gek dat hij het bij de Miele monteur wel deed een draadbreuk zit vaak onder de tyrap op de kap of waar de kabel aan de bodem vast zit Als je een breuk gevonden hebt denk er dan wel aan hoe dat komt waarschijnlijk zijn je schokbrekers dan ook slecht. Maar dat had de Miele monteur ook wel tegen je gezegd als dat zo was. Laat weten als je het gevonden hebt. En als het lukt plaats een foto. Dan heeft iedereen er iets aan Wel is het zo dat ik bij deze machines nog nooit een draadbreuk gehad heb wel diverse slechte stekkers waarbij het loshalen en weer aandrukken soms opgelost was
Link naar reactie
  • 1 maand later...
Nou, alles drie keer nagekeken: motor goed, module goed en doormeten van bedrading leverde geen gekke waarden op. Wat ik me afvroeg: kan het ook zo zijn dat een ander onderdeel van de machine een storings-signaal geeft waardoor de module "besluit" dat de motor niet mag gaan draaien? In het systeem waarbinnen ik nu zoek loop ik dood.
Link naar reactie
  • 3 weken later...
Opgelost! Probleem zat in de stekker aan de motor. Het zijn toch altijd weer de meest simpele oorzaken. Toch een slecht contact, dat bij meten even niet opspeelde. Nu maar wat aan de stekker zitten morrelen tijdens het draaien van het programma. Daarbij hoor ik wat geknetter. Stekker eraf geknipt en alle draden met kabelschoentjes met de motor verbonden: machine loopt als een zonnetje. Het is wel dringen geblazen met al die schoentjes op een rij, dus daar moet ik nog iets beters op verzinnen. De complete kabelboom kost meer dan 120 euro; beetje veel. Weten jullie of de originele stekker open te maken is, of ergens los te bestellen? Oh ja: wilde nog een fotootje toevoegen, maar hoe doe je dat?
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...