Ga naar inhoud

PC voor videobewerking


Aanbevolen berichten

Hi, Ik wil een nieuwe PC gaan aanschaffen voor videobewerking. Ik heb al wel ongeveer een idee wat ik wil, maar ik zou graag jullie mening willen horen. Wat zou ik graag willen: - Videobewerken (nogal logisch) - Veel harddisk ruimte (ook logisch) - Snelle harddisks - Wegschrijven van video naar DVD - Aansturen van 2 beeldschermen Dit systeem gaat uiteraard op Windows 2000 draaien (wat ik al heb, dat scheelt dus weer geld). Hetgeen ik wil behouden van mijn huidige PC zijn: - Pinnacle DV-plus - 2 17" schermen - Netwerkkaart - Toetsenbord en muis Ik wil ongeveer 2250 Euro gaan uitgeven (inderdaad PC-Prive)en zelf alles in elkaar zetten. Ik hoef geen spelletjes te spellen, dus uitstekende 3D performance is niet nodig. Wie helpt mij met het samenstellen van een configuratie?
Link naar reactie
In ieder geval heb je een 7200 rpm 80 Gb harde schijf nodig, seagate of maxtor zijn geloof ik redelijk goede merken. Bewerken vreet geheugen, dus minimaal 512 Mb, liefst DDR. Je videobewerkingskaartje heb je al, maar die is alleen DV. Als je analoog wilt moet je dus een andere kopen. Ik zou in dat geval bij Pinnacle blijven. In Dual-Monitor specialiseert Matrox zich, typenummer weet ik niet zo gauw, G400 of G500 ofzo. Met DVD-brander zou ik misschien nog even wachten, maar het ziet er naar uit dat DVD+RW de standaard gaat worden (is die misschien al vastgesteld?) Als iemand anders nog gouden tips heeft of het beter weet, moet die het zeggen. _________________ My name has nothing to do with K-oth or that stupid band. I'm just less structural. [ Dit bericht is bewerkt door: Chaoth op 2002-05-05 16:24 ]
Link naar reactie
Ik zou voor de volgende opstelling gaan: Asus mobo met(1 uit de P4 serie met Intel chipset bv P4-266 of duurder maar beter de P4T-E)P4 2,x GHZ CPU en 512 MB ram 20 GB 7200 toeren schijf voor het OS en 2x80 GB/5400 toeren voor de video opslag. Matrox G550 dualhead met 32 MB videokaart. DVD? ----> moeilijk, nog ff wachten.... Pinnacle DV500 , ter vervanging van de dv-plus als analoge capture ook zou moeten.
Link naar reactie
Ik heb een DV camera, dus de capture kaart hou ik waarschijnlijk. Ik dacht zelf ook aan een Matrox G550, dus dat zal 'm waarschijnlijk ook worden. Zijn 5400 toeren harddisks snel genoeg voor data opslag? Ik dacht altijd dat je daar 7200 toeren schijven voor zou moeten gebruiken. HP heeft een nieuwe DVD writer uit; de I200, die ook op DVD+R kan schrijven. Aangezien de meeste modellen de +RW/+R ondersteunen, zal dit toch wel de standaard gaan worden (hoewel denk aan VHS). Anyway, met deze modellen kun je DVD's maken die op het merendeel van de standalone dvd's is te lezen. Waarom geen AMD XP processor?
Link naar reactie
Compatabiliteit..... De meeste videoapps. zijn nog steeds geschreven om volledig compatibel te zijn en de beste performance te leveren met Intel. Versnellende functies en support voor AMD is maar sumier in videoland. Dat wil niet zeggen dat het met een AMD niet zal lukken, hangt een beetje af van je eigen expertise/kennis en hoeveel tijd je bereid bent om te spenderen aan het oplossen van "compatability-issues" als die zich voordoen. Bovendien: met het uitkomen van de nortwood core P4 zijn de prestaties van de P4 veel beter geworden, niet dat die kwa videobewerking slecht waren, die waren nl al op een heel behoorlijk niveau. De geroemde snelheid van AMD XP komt vooral tot uiting in Games en productivity(office) maar met videobewerken worden er andere eisen gesteld en daarbij doet de P4 het uitstekend en met de nieuwe core icm Rambus geheugen zelfs beter. Dv video is ongeveer 4 MB/sec , bijna iedere harde schijf die je nu in de winkel koopt doet dat op zijn sloffen, zelfs een modern notebook schijfje met 4300 toeren is snel genoeg voor het capturen van dv video(kijk maar naar de sony notebooks) Een 5400/80 GB maxtor haalt zonder problemen 15 MB/sec. Een 7200 is natuurlijk leuk maar het is niet nodig, ik zou het geld dat je zo spaart uitgeven aan een Intel mobo/cpu. Wat wel belangrijk is dat je systeem harde schijf 7200 toeren is, hier loopt immers het OS op en dat kan niet rap genoeg. [ Dit bericht is bewerkt door: rwilligen op 2002-05-07 04:24 ]
Link naar reactie
Ik ben (al zeg ik het zelf) best handig met het configureren van PC's. Op het moment heb ik een AMD Athlon 1000 MHz systeem. En ik heb eigenlijk nog geen problemen ondervonden met videobewerken (Premiere). Als ik alle tests bekijk, dan geeft de AMD XP lijn voor dezelfde prijs een hogere prestatie. Wat betreft geluid. Is een standaard geluidschip (zoals die vaak op moederborden te vinden is) genoeg of moet ik een speciale kaart er in zetten?
Link naar reactie
De onboard geluidschips hebben vaak een redelijk hoge ruis, soms zelfs met automatische klik bevestiging :smile: ik bedoel dat de ruis harder wordt als je klikt met de muis. Een beetje capturekaart heeft zelf een in- en uitgang voor de audio, die je echter wel moet doorlussen naar je geluidskaart. Als je verder geen studio-geluidskwaliteit wilt is het ingebakken dingetje wel voldoende.
Link naar reactie
Het meeste is al gezegd maar wat ik wil toevoegen is dat je over de processorkeuze niet hoeft te twijfelen. Dat is gewoon Intel!! Met name voor videobewerking (maar ook andere multimediale toepassingen) is Intel met afstand de snelste. Bovendien is videobewerking een zeer geheugenintensief gebeuren waardoor je alle bandbreedte nodig hebt. Ik zou dus gaan voor de nieuwe P4 met 533FSB i.c.m. RDRAM. Dat is op dit moment de meeste ideale samenstelling.
Link naar reactie
Zelf knutsel ik ook graag met videobewerken en gebruik daarbij oa ook een studio dv plus van pinnacle. Om lekker snel te kunnen werken adviseer ik 2x40 Gb raid 0 voor data opslag, daarnaast 1x 20 Gb voor software. Binnen je budget moet het makkelijk voor een thuisknutselaar mogelijk zijn om een dual Athlon systeem te bouwen, bv met een Asus of Tyan moederbord met een amd 760 chipset. Zeker voor het renderwerk scheelt een dualbak erg veel snelheid.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...