Ga naar inhoud

Geluid niet-synchroon bij StudioDV


Aanbevolen berichten

Sinds kort Sony camera (PC1E) geschikt gemaakt voor DV-in, en film gemaakt met Studio 7.07 (=nieuwste patch). Alles ziet er prima uit, en bij afspelen op PC (P4, 1.7GHz, 512MB, 2x Maxtor 40GB 7200 DMA, Shuttle MB type AB40 met Onboard Sound, Matrox G550 en Studio DV Plus) is alles spat-synchroon. Maar na wegschrijven in DV-formaat (hoogste resolutie) naar camera blijkt alle geluid ca 1,5 sekonde vertraagd te zijn... Iemand enig idee?
Link naar reactie
Probleem inmiddels opgelost! Misschien nuttig voor andere Studio gebruikers: wees voorzichtig met synchroon geluid onder Stills te zetten. Zorg dat (som van) beeldlengte(s) en (som van) geluid clips exact aan elkaar gelijk zijn! Ik bleek te lange geluidclips gebruikt te hebben, waardoor de apart gegenereerde soundfile langer werd dan de bijbehorende beeld files. Gevolg: geluid liep op den duur duidelijk hoorbaar achter bij beeld. Je kunt het namelijk niet (goed) zien op de timeline! Vaak is het probleem wèl zichtbaar in de Tekstweergave, waar dan i.p.v. één, soms twee of meer audioclips per videoclip vermeld staan. Op zich niet erg, maar check dan even of de totale audiolengte v/d betrokken audioclips overeenkomt met die videoclip!
Link naar reactie
  • 4 weken later...
Mijn (verdere) ervaring is, dat je om èlke kans op problemen te vermijden, je het beste elke toegevoegde, gewijzigde of gekopiëerde geluidsclip op het aparte geluidsspoor kunt zetten. Dan doet de lengte er namelijk niet meer toe. Bijvoorbeeld: een probleem met een videoclip waarvan het oorspronkelijke geluid niet bevalt (teveel windgeruis of storende bijgeluiden) kun je prima oplossen door geluid van een andere scene te kopiëren, dat op het separate geluidsspoor te plaatsen, en vervolgens het oorspronkelelijke synchroongeluid te wissen door het te knippen. (Wèl even van te voren het beeldspoor blokkeren!). Dat laatste kan natuurlijk ook minder drastisch, door de geluidssterkte van het synchroongeluid gewoon zoveel als nodig is te verminderen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...