Ga naar inhoud

ZANUSSI zwg5156 foutcode E52


offrans

Aanbevolen berichten

Onze wasmachine stopt in het wasprogramma als hij toe is aan centrifugeren of hier juist is mee begonnen. Geeft bij het uitlezen van de foutcode 5 x rood en 2x groen. De storing treedt tot nu toe alleen op in het 60gr en 40 gr katoen programma, niet als het Extra Kort programma loopt. Koolborstels zijn OK. Wat kan de oorzaak zijn?
Link naar reactie
Controleer of de tacho spoel goed is. Deze zit bij de koolborstels en moet tussen de 100 en 500 Ohm zijn. Als je de motor met de hand draait moet hij een kleine spanning opwekken. Controleer ook het magneetje in het midden hiervan, moet vast zitten op de motor as en mag niet gescheurd zijn. Controleer ook de stekker verbinding van de motor. Controleer de elektronica module op losse contacten en koolborstels gruis.
Link naar reactie
  • 1 maand later...
  • 1 jaar later...
wie kan mij helpen....onze wasmachine start het programma...er komt water in de machine..dan draait ij een paar keer rond en na enkele minuten vallen de lampjes bij t toerenaantal uit. dan staat de wasmachine op einde en kan de deur gewoon open. De wasmachine zit dan helemaal vol met water. Wanneer je m op pompen zet pomt hij het water gewoon af. Wanneer je m op centrifugeren zet doet hij t ook. En het spoel programma doet het ook gewoon. iemand een idee wat er aan de hand is?
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...