Ga naar inhoud

Samsung bigwash B1315J


max-13

Aanbevolen berichten

Hier Harry, dan kan je zien dat de kuip veelste hard wiebelt denk ik zo.. Let op met het geluid, microfoon is erg hard (en zeepbak rammelt hard, duw later in video het laatje wel vast maar goed) Het verdelen werkt trouwens wel goed, je ziet dan ook de minuten weer omhoog gaan als hij opnieuw moet verdelen. [URL]http://youtu.be/DaSrZEbAqfo[/URL]
Link naar reactie
  • Reacties 47
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Update: Toch maar even de rechter demper losgehaald.. nou hoe dit zou moeten werken ik zou het echt niet weten?? zover ik weet is het bij een demper zou, je duwt hem in, en hij moet dan iets terug \"veren\" ? ik wilde kijken wat er gebeurde als ik de demper zover mogelijk uittrek en induw, en toen had ik dus ineens 2 delen.. zie foto: [URL]http://www.max-tweak.nl/samsung/IMAG0971.jpg[/URL] Als ik dit zo bekijk, kan hier weinig aan kapot zijn.. want als ik hem weer inelkaar zet heb je wel enigsinds wat tegendruk etc. maar dit werkt dus totaal niet zoals een demper van bijvoorbeeld een auto. dus misschien ligt het gewoon aan niet waterpas staan van de machine?
Link naar reactie
Dat is het type demper. De werking hiervan word bepaald door de dikte van het vet op de afdichting van de pen. Je perst als het ware lucht in het bovenste gedeelte van de bus. De kuip staat dus op lucht dempers. Het vet vooral niet verwijderen, hij doet dan niets meer. Wissel de beide dempers eens om. Ik kan op het filmpje niet zien hoeveel wasgoed er in zit. Indien leeg dan mag hij totaal niet wiebelen. Indien weinig wasgoed dan is dit logisch.
Link naar reactie
Demper zit er alweer op, omwisselen gaat niet zo makkelijk.. Linker demper krijg ik niet zo makkelijk los van de kuip ivm ruimte. Maar zal eerst eens machine goed recht zetten. De was wat erin zat was niet echt veel meen ik. als ik er niks in heb wiebelt die totaal niet. Dus de demper is gewoon goed als ik het goed begrijp. Vet heb ik er niet afgehaald. Vind het verder ook wel best zo denk ik. Dat bonken krijg ik toch niet weg. alleen het klapperen van het zeepbakje is erg irritant.
Link naar reactie
Harry, bedankt voor de antwoorden ik heb besloten er geen tijd meer in te steken. Heb ik nu al genoeg gedaan.. hij werkt iedergeval, heb een heel klein rubbertje geplakt tussen zeepbak en het andere plastic gedeelte, nu rammelt dat iedergeval niet meer. het bonken heeft die net niet gedaan. Als ik de trommel onder stevig vastpak en klein beetje wiebel rammelt het iets en dat voel ik ook. Zou nog kunnen komen door het iets kromme snaarwiel, maar zal wel lagers zijn hoewel die geen lawaai maken. Ik ga de machine gewoon zo gebruiken zoals het nu is, kan er toch weinig aan veranderen nu. Het werkt iedergeval, nogmaals bedankt voor je tijd!
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Pff. Ik snap echt niks van die machine. Heb nu een was aanstaan (niet teveel, maar ook niet weinig) gaat gewoon goed, en bij de 2de keer tijdens het spoelen ging hij centrifugeren leek wel of de kuip zowat uit de machine zou vliegen, zoveel bonken en hele machine schudde heen en weer.. wilde niet dat hij zo verder ging, dus op pauze gezet, en weer aan (gaat die de was opnieuw verdelen) en toen ging het wel goed... maar hoe dit nou kan? dat bonken ging echt hard kuip vloog veelste hard heen en weer.
Link naar reactie
Controleer de elektronica print eens op losse contacten, mogelijk krijgt de motor toch in eens de volle spanning waardoor hij gaat klapperen. Je kunt de schokbrekers nog vervangen. Anders denk ik dat je er beter mee kunt stoppen. Als de machine zo instabiel is gaat hij aan de wandel en trekt dan de aanvoerslang of waterleiding kapot. De gevolgen kun je dan wel inschatten....
Link naar reactie
Bedankt dat je nog reageerd op dit lange topic, de print heb ik in het begin helemaal na gekeken, die ziet er echt perfekt uit, nergens slechte solderingen of wat dan ook. En het rare is, je ziet dat de machine gewoon precies zich houd aan wat in de manual staat.. dus dat hij zogenaamd eerst zoveel rpm die kant op draait.. dan de andere kant etc. en dan begint die harder te draaien. en daar gaat het mis. En dat harder draaien is niet \"vol gas\" Toch maar de dempers proberen dan ja. zal morgen sowieso ze beide even omwisselen. Aan de wandel gebeurd gelukkig niet zomaar, maar ben wel bang dat de kuip dingen gaat raken zoals de zeepbak. En het is ook zeker dat de lagers aan vervanging toe zijn, heb de riem er nu af liggen en als ik de trommel draai, hoor je soms een raar \"knak knak\" geluid. zachtjes maar je hoort het wel. En Harry, nog even als \"check\" stel een machine heeft de lagers flink kapot (ik had hier ooit een topic over van een Whirlpool heb jij nog op gereageerd zag ik paar dagen terug) die was niet te maken kuip was gelijmd. Maar toen die ging centrifugeren kwam daar echt een FLINK kabaal vandaan en vloog de riem eraf. maar volgens mij wiebelde die machine niet? alleen de kuip dus. Dus stel de lagers zijn kapot hoort het \"chasis\" van de machine dan nog wel netjes stil te staan?
Link naar reactie
Als de lager er uit liggen hangt de trommel iets scheef in de kuip en voel je ook echt speling. Als hij dan gaat centrifugeren bestaat de kans dat de trommel niet meer netjes in het midden gaat draaien maar met een volledig onbalans door de kuip zwiebert. Element: tussen de 2 aansluitingen van het element mag alleen bij verwarmen spanning staan (230V dus). Bij een aantal (oudere ?) machines werd het element ook gebruikt als serie weerstand en als rem weerstand, dus bij het op gang komen van de centrifuge gang zonder uitgebreide elektronica en als \"kortsluiting\" over het anker om hem weer te laten stoppen.
Link naar reactie
Zo erg is het nog niet, dus ga ik er nog vanuit dat het wiebelen niet door de lagers komt. Ga zo de print bekijken, maar hoe moet ik nu precies meten ivm het element? ik dacht eigenlijk ook dat de 2 draden die op het element zitten naar boven lopen op de print.. maar dit klopt niet? ze komen niet alle 2 op dezelfde plek uit. wel zie ik op de print 2 relais, een staat POWER bij, de andere HEAT. misschien meet ik wel alles verkeerd? Als ik dus meet op beide draden op het element mag er geen spanning op staan? (met beide bedoel ik niet aarde)
Link naar reactie
Denk dat ik het verkeerd vermeld heb.. Als de stekker in het stopcontact zit, en de machine staat \"uit\" En het element zit aangesloten, en dan zet ik mijn multimeter op 700V wissel, vervolgens blijft het netjes 0 (als ik dus pinnen op beide aansluitingen heb) Dan lijkt het dus dat ik alleen voltage meet als ik de stekkertjes eraf haal en de pinnen van de meter erin plaats.. dus zonder element aangesloten. Heb nu de demper weer los, als hij echt 80NM zou moeten zijn, dat is die zeker niet..
Link naar reactie
Thnx, ga het nu bekijken. Wat betreft de dempers die zijn echt gaar. De linker demper werkt na wat \"geklooi\" veel beter en hij zit gewoon goed in elkaar. heb die dus uiteraard nu rechts geplaatst. en draai nu weer een was. Als dit echt de boosdoener is koop ik 2 andere, en meteen goed snaarwiel. (mits de lagers van deze machine vervangen kunnen worden? lijkt mij wel, aangezien kuip uit elkaar kan en je er losse trommelkruis voor kan kopen) vind alleen nergens simmering en lagers. Edit: dat is pas een handige manual, alles staat erin ook de onderdelen nummers zoals dus de simmering etc. Veel lijkt hetzelfde als deze machine. alleen beide manuals spreken over 2 ophangveren, mijne hangt toch echt aan 3 veren.
Link naar reactie
Harry, je schreef: Met deze trilling is niets mis, zolang de kuip de zijkant maar niet raakt en hij zich zelf weer in balans brengt. Hij raakt dus de zijkant niet.. Maar wat bedoel je met \"en hij zich zelf weer in balans brengt\" Bedoel je daarmee, dat als hij zo gaat schudden dat hij dan eigenlijk moet stoppen om het te verbeteren?? want dat doet die dus niet.. Maar weet ook niet of die TACHO dat wel kan \"zien\"
Link naar reactie
Als hij opgang komt, komt hij mogelijk in onbalans. Binnen een bepaalde grens gaat hij gewoon naar een hogere snelheid waardoor de balans hersteld word. Buiten deze grens gaat hij één of meerdere pogingen doen om de balans te herstellen door de snelheid te verlagen en weer te verhogen. Blijft hij in onbalans dan zal hij niet gaan centrifugeren.
Link naar reactie
En wat bepaalt die grens? is het na te meten of dit wel klopt ja of nee? Want ik denk dat het daar in zit? als hij \"besluit\" toch sneller te gaan draaien terwijl hij van te voren zo \"erg\" wiebelt, dan trilt de machine dus juist zo erg. Volgens mij is het idee van een wasmachine niet dat ik telkens op pauze en resume moet drukken als hij wilt gaan centrifugeren... :\')
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...