Ga naar inhoud

Bosch extreem veel geluid bij centrifuge


Ga naar oplossing Opgelost door HarryO,

Aanbevolen berichten

Haal de snaar tussen motor en trommel er eens af en draai dan de trommel met de hand rond. Als je het geluid dan nog hoort dan zijn het de lagers. Bij deze machine kun je ze nog vervangen. http://www.bosch-home.nl/service/reiniging-en-onderhoud/WAQ28460NL/06#/TabsTogglebox=spare-section-3/, tekening 3. Al twijfel ik hier wel aan, op de onderdelen sites vind je nl alleen de complete kuip set van € 273
Link naar reactie
Beste HarryO, Dank, dat ga ik vanavond proberen. Ik kon inderdaad in de technische tekening de afzonderlijke lagers niet ontdekken. Het zou dus beteken dat, als het probleem in de lagers zit, dit slechts met de plaatsing van een nieuwe kuip opgelost kan worden... Ik vraag me af of dat nog lonend is.
Link naar reactie
  • 1 jaar later...
Hallo, Ik heb net de was gedraaid en tijdens het centrifugeren hoorde ik een keiharde bonkende geluid uit de wasmachine komen Bosch max 6 typen wae28460nl/08. Heb de filter rechts beneden geleegd bleek een haarspeld in te zitten en als ik aam de trommel draai hoor ik een wiebelende geluid alsof de achterkant de trommel tegen iets aankomt. Kunt u mij mischien helpen????
Link naar reactie
  • 8 maanden later...
  • 9 maanden later...
Vreemd, alles was los verkrijgbaar binnen de kuip set maar de lagers niet. Nu is alleen de complete kuip te verkrijgen. Je kunt de gok wagen door de kuip los te halen. Als dat lukt zonder schade dan kun je de standaard lagers vervangen. De lager nummers staan in het lager gestanst en een lager leverancier kan hem ook opmeten. Als de keerringen beschadigd zijn word het lastiger.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...