Ga naar inhoud

-= Nieuwe generatie videokaarten topic deel 10 =-


Aanbevolen berichten

  • Reacties 297
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • anoniem

    298

2x AGP8x is wel erg kort door de bocht heren, het is meer dan dat, bij AGP is het zo dat de verzonden data over de zelfde weg gaat als de ontvangen data, bij PCI-Express hebben beiden hun eigen pad. tevens is het wattage verhoogt van 30watt naar 60watt, ook wel prettig met de enorme stroom vreters van videokaarten van tegenwoordig.
Link naar reactie
[quote:f6fbe71469="Red Dragon"]2x AGP8x is wel erg kort door de bocht heren, het is meer dan dat, bij AGP is het zo dat de verzonden data over de zelfde weg gaat als de ontvangen data, bij PCI-Express hebben beiden hun eigen pad. tevens is het wattage verhoogt van 30watt naar 60watt, ook wel prettig met de enorme stroom vreters van videokaarten van tegenwoordig.[/quote:f6fbe71469] Tja , dat wordt dus weer nieuwe voedingen kopen toch wel minimaal 500 Watt ?
Link naar reactie
Hoe kom je daar bij? dit staat er: http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1971&p=2 [quote:1ec730cc77] Apparently ATI demonstrated a "next generation" GPU at a presentation they gave on Tuesday showing off 2 to 3x performance gains over their current generation cards running DX9. Of course, it was an unreleased game on unreleased hardware, we didn't get to run the benchmarks ourselves, and apparently [b:1ec730cc77]the performance of the next gen part was just at acceptable levels[/b:1ec730cc77][/quote:1ec730cc77] er word niets afgekraakt, er word hooguit gezegd dat de kaart net aan het aceptabele is.
Link naar reactie
Ik weet niet of het al gepost is, maar ik had van verschillende fabrikanten opgevangen dat de nieuwe high-end uitsluitend PCIE zou zijn.. Nu weet ik niet of dat ook echt zo is maar de presentaties die ik heb gezien laten dat zien. Dus RD, koop dan ook maar meteen een nieuw MOBO en een nieuwe behuizing want ook de BTX standaard zal dan geintroduceerd zijn :P
Link naar reactie
BTX is er toch niet al in Maart\April? en welke mobo's zijn er dan al welke PCI-E ondersteunen? Slashhead, hoe sta jij tegenover die bridge chip welke nVidia gaat gebruiken (in eerste instantie) stukje van t.net over dit onderwerp op IDF [quote:792f9c473c]PCI Express x16 biedt 4GB/s in beide richtingen, dus 8GB/s totaal. ATi komt in het tweede kwartaal 2004 als enige met 'native' PCI Express. Het probleem van AGP is dat read- en write-acties de bandbreedte delen, zo stelt Rick Bergman. Een bridge chip is volgens hem ook de oplossing niet, omdat de beperkingen dezelfde zijn en gepaard zou gaan met vertragingen. ATi's Bergman noemt het een slechte oplossing en zelfs misleidend, hiermee tussen de regels verwijzend richting rivaal nVidia die een dergelijke chip gebruiken. Bij latere navraag onder medewerkers van nVidia ontkenden deze Bergman's stellingen ten zeerste. ATi kent nVidia's techniek niet, zo verweren ze zich. De bridge zou volgens hen geen nadelen hebben en bovendien zou de complete NV4x-serie PCI Express native aan boord hebben[/quote:792f9c473c] Maar jullie kunnen het allemaal checken op Cebit natuurlijk :(
Link naar reactie
Mijn gevoel zegt dat het in het begin helemaal niet uitmaakt. Daarnaast moet de filosofie van de grafische kaarten fabrikant en de software helemaal veranderen voordat PCIE effect zal gaan hebben op de performance [b:943316a3b8]in GAMES[/b:943316a3b8]. Ik vraag mij werkelijk af wat het nut is van PCIE voor games. Waarschijnlijk zal het eerst interessant zijn voor onboard VGA. Onboard VGA is ook de enige die profiteert van AGP8x omdat local mem afwezig is, alle andere kaarten hebben aan AGP 2x en flink veel onboard mem voldoende. Ik denk daarom dat PCIE onboard VGA een stuk sneller zal maken wanneer ook de geheugens nog sneller worden. Met de huidige aantallen MB's op grafische kaarten is AGP vrijwel zinloos. AGP is bedacht toen men ongeveer 100 gulden per MB moest betalen. Toen dacht men dat Grafische kaarten onbetaalbaar dreigden te worden. Intel dacht toen dat [i:943316a3b8]hun[/i:943316a3b8] CPU het allemaal wel even zou gaan regelen. Deze filosofie bestaat dus nog steeds en daarop zijn alle spellen ontwikkeld. De communicatie tussen CPU, mem en grafische kaart is niet zo hoog dat AGP 8x noodzakelijk is. Daarom denk ik dat native support ook geen enkel probleem is de komende twee jaar. Het grootste voordeel van PCIE zit in totaal gebruik IMHO. Dus razend snelle ethernet gecombineerd met zware SCSI HDD swapping en 3D applicaties draaiend op de CPU tegelijkertijd. Zeg maar professioneel gebruik. :wink: Vooral schakelcentrales e.d. zullen veel aan PCIE hebben. Voor consumenten heb ik zo mijn bedenkingen. Misschien als dadelijk de HQ audio in combinatie met meerkanaalsgeluid en geavanceerde gamecontrollers in games zijn intrede gaat doen dat je verschillen zult gaan merken met traditionele systemen. Maar dan gaat het weer om totaal gebruik.
Link naar reactie
[quote:c9952cbb56="Slashhead"][quote:c9952cbb56="hjs"]BTX is er toch niet al in Maart\April? [/quote:c9952cbb56] Als het goed is moet je de eerste BTX kasten op de CeBit zien. BTX wordt dit jaar nog ingevoerd.[/quote:c9952cbb56] Ik? Helaas mag ik niet met jullie mee en om nu in mijn eentje dat grote gevaarlijke duitsland in te trekken ;) (Kun je met niet even mod maken en dat doorgeven aan Jeroen de J :P ) Och laat ook maar, als ik denk aan de terugreis van 2 jaar terug, en dat kan dit nu niet, mijn zoon is de 20ste jarig :lol: [off topic] Ik zit er hard aan te denken om een nieuwe kast te kopen, maar ja is dat wel vestandig met die BTX standaard zo dicht bij. (aan de andere kant heb ik net een nieuw mobo, en ik ben niet zo erg als bv RD dus die gaat nog wel zeker een jaar mee en nu stilte is wel lekker)
Link naar reactie
Kan best zijn dat we BTX gaan zien op CeBit maar voordat er echt moederborden van zijn van zowel AMD als INTEL en dus ook de kasten dan is het al snel 2005. PCI-Express is wel iets waar ik op over ga dit jaar, maar puur omdat het een nieuwe techniek is waar je wel over op moet stappen als je de nieuwste hardware wilt. niet dat ik verwacht dat het snelheids winst zal opleveren, ik deel dus de mening van Slashhead. Enige voordeel van PCIe is het hele PCIe 1x en 4x verhaal wat de huidige PCI sloten gaat vervangen maar dat heeft niets met videokaarten te maken. Ook handig is dat PCe 16x 60watt voeding kan leveren, ik vermoed dus dat we op de nVidia NV40 en ATI R423 geen molex aansluiting meer gaan vinden voor extra voeding aangezien het PCIe 16x slot voldoende moet wezen.
Link naar reactie
[quote:aeef7c8b69="Slashhead"]Ik weet niet of het al gepost is, maar ik had van verschillende fabrikanten opgevangen dat de nieuwe high-end uitsluitend PCIE zou zijn.. Nu weet ik niet of dat ook echt zo is maar de presentaties die ik heb gezien laten dat zien. Dus RD, koop dan ook maar meteen een nieuw MOBO en een nieuwe behuizing want ook de BTX standaard zal dan geintroduceerd zijn :P[/quote:aeef7c8b69] Dat lijkt me geen logische (commerciele) zet omdat het aantal pcie mobo's in het begin erg klein is, als ze er al zijn, dus aan wie moeten ze dan die kaarten "kwijt"? Bij mijn weten is de R420 agp en de R423 pcie.
Link naar reactie
Nog wat XGI benchmarks allemaal in het chinees oid :P V8 ultra (single gpu) http://hardware.mydrivers.com/pages/200402171838_60388.htm V8 duo http://www.hkepc.com/hwdb/xgiduov8ultra-1.htm Geen slecht resultaten eigenlijk de eerste benchmarks waren namelijk wel erg teleurstellend. Er word ook nog iets van een iq test gedaan alleen daar kan ik weinig uithalen want ik weet niet wat van welke kaart is :P Anisotropic filteren schijnt trouwens nog steeds niet te werken. In pixelsshaders is de v8 duo heel slecht nog slechter dan nvidia Nu is dit wel een 3d mark 2003 test maar toch. V8 duo 9800 pro FX5900 15.3 44.6 29.6 En met fsaa verliezen ze ook veel snelheid maar dat kan mischien met nieuwe drivers nog beter worden. Ik ben trouwens ook wel benieuwd hoe xgi gaat presteren met anisotropic filteren. In china zijn deze kaarten best goedkoop http://www.volarigamers.com/modules/news/article.php?storyid=86 200$ voor een v8 duo de prijs van club 3d voor een V8 duo was 350 euro! :S //nog een edit http://www.ixbt-labs.com/articles2/volari-duo/index.html#p6
Link naar reactie
die kaarten zijn niet meer next-gen: [quote:43334e095b="Red Dragon"] [color=red:43334e095b]LET OP: [b:43334e095b]Deze topic is niet bedoeld voor de [i:43334e095b]XGI (Sis/Trident) Volari [/i:43334e095b]kaarten, deze zijn namelijk officieel reeds aangekondigd, als daar vragen of opmerkingen over zijn kan je daar gewoon een topic over aanmaken.[/b:43334e095b][/color:43334e095b] [/quote:43334e095b] Graag nieuwe kaarten nieuws posten!
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...