Ga naar inhoud

-= Nieuwe generatie videokaarten topic deel 9 =-


Aanbevolen berichten

De snelheids winst van de 5950U is geloof ik zelfs procentueel nog minder dan die van de R9800XT, en dat was al niet echt schokkend. De FX 5700 Ultra is wel een intressante kaart, die al in handen gehad? De reviews zijn nogal verdeeld over die kaart, Anand roept hem uit als winnaar, maar op bv driverheaven word de R9600XT toch beter bevonden. Kwestie van het welke spellen\benchmarks er gebruikt worden denk ik (en waar je (sponsor)geld vandaan komt ??)
Link naar reactie
  • Reacties 167
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • anoniem

    168

[quote:07f3e8f929="Red Dragon"]Tja die FX5950 en r9800XT zijn beiden niet echt spannend qua nieuwigheden, alleen een marginale speed upgrade. Wat voor FSAA modes heb je nu dan met de 52.16 drivers en de FX5950? waar hebben ze 4xS voor vervangen? wat XGI betreft, enig idee wanneer die kaarten gereviewed worden?[/quote:07f3e8f929] 4xS is niet vervangen, het is gewoon weg. Je kunt kiezen tussen 2x, 4x, 6x, en 8x FSAA. 6xFSAA (OGSS) is wel goed maar erg langzaam. ik heb nog geen idee waar ik de XGI weg moet halen. Maar nogmaals, ik vind het nog wat te vroeg voor een test.
Link naar reactie
[quote:1c138499b6="Slashhead"]Eerst de drivers op orde[/quote:1c138499b6] Wat is er dan mis mee op dit moment ? Ati had ook in het begin wat problemen bij spellen, maar deels ligt zoiets ook aan het feit dat 'men' vaak gewend is aan de kuren van nVidia (of een andere 'populaire' kaart), waardoor het niet altijd de schuld van de drivers hoeft te zijn als er iets mis is qua prestaties of beeldkwaliteit bij een bepaald spel & hardware-combinatie.
Link naar reactie
[quote:0a7dd3b8e1="JaFO"][quote:0a7dd3b8e1="Slashhead"]Eerst de drivers op orde[/quote:0a7dd3b8e1] Wat is er dan mis mee op dit moment ? Ati had ook in het begin wat problemen bij spellen, maar deels ligt zoiets ook aan het feit dat 'men' vaak gewend is aan de kuren van nVidia (of een andere 'populaire' kaart), waardoor het niet altijd de schuld van de drivers hoeft te zijn als er iets mis is qua prestaties of beeldkwaliteit bij een bepaald spel & hardware-combinatie.[/quote:0a7dd3b8e1] Aniso en FSAA doet het nog niet, en het zijn beta drivers. Een kaart in die prijs categorie zonder Aniso is wat mij betreft op voorhand al afgeschoten. Daarom test ik'm niet totdat het software matig correct is. Ik heb mijn lesje wel geleerd met de Parhelia. Heel veel potentie toeschrijven, ondanks beroerde drivers, en dan maar zeggen dat het wel gefikst wordt. Het is altijd afwachten of dat echt zo is. Bij Matrox is het dus nog steeds gekloot met de Parhelia. Ook ATI ging fout in het verleden met de MAXX, en dat kwam uiteindelijk ook niet goed.
Link naar reactie
[quote:c4e6206db1="Slashhead"][quote:c4e6206db1="SkinnerEd"]Goede instelling om een kaart pas te beoordelen als de drivers rijp zijn, dat kan best nog wel ff duren. 4xs kan je toch ook krijgen met 4x AA met AF?[/quote:c4e6206db1] Hoeveel AF dan?[/quote:c4e6206db1] Ik zou het niet weten, maar ik dacht dat 4xs, 4xFSAA met AF was? of was het meer?
Link naar reactie
[quote:046b2e30e9="JaFO"]Als de drivers idd nog in 'beta' zijn dan snap ik dat je wilt wachten, maar als de kaart gewoon met die drivers verkocht wordt dan lijkt het me niet echt fout om ze dan ook te testen zoals ie geleverd wordt. Dan weten de (potentieele) kopers in ieder geval hoe de fabrikant met het product om gaat ...[/quote:046b2e30e9] Maar hij is nog niet te koop en er zijn of waren nog geen retailexemplaren. Als je in het begin een review doet, dan kan het zijn dat je een verkeerd beeld krijgt van de performance, tenzijn je preview en daarna een review doet zoals RD zegt. Meestal wordt er in het begin erg veel winst gemaakt in drivers en is zo'n review na een maand of wat mogelijk al achterhaald.
Link naar reactie
[quote:0e4c9d882b="Red Dragon"]Goeie instelling, sta ik achter, een goeie beoordeling/review kan pas gemaakt worden met de juiste drivers. Echter kan je dan geen Preview maken, dus een voorproefje. ik ben namelijk wel erg nieuwschierig naar de kaart.[/quote:0e4c9d882b] Ik zal eens proberen zo'n kaart te bemachtigen. Maar een review wordt het dus niet. Gewoon wat spielerij.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...