Ga naar inhoud

Problemen met mn GeForce 2


Aanbevolen berichten

Bij deze 3d Mark 01 results [url=http://service.futuremark.com/compare?2k1=6738659]WinXp DX 9.0[/url] 995 max bij XP, min was 989 [url=http://service.futuremark.com/compare?2k1=6738676]Win98 DX 8.1[/url] 882 Misschien dat iemand hier wat aan heeft en zo mijn probleem kan verhelpen, ik hoop van wel. groeten PS. Bij Win98 liggen de scores lager dan bij XP, waaraan zou dit kunnen liggen?
Link naar reactie
Nou, ik heb een net nieuwe Geforce 4MX440SE, nog geen spel mee gespeeld, maar als je m een tijdje lasat lopen (nix zwaars, simpel schermpje, zelfs dos schewrm) wordt het koelblok inderdaad ook flink heet, je brand je vingers dr niet ect aan mar het is vrij warm. Is t nodig om t blok te vervangen voor een fan? en kan dat, want er zit geen fan aansluiting op mn kaart.
Link naar reactie
Je kan bijvoorbeeld een klein fannetje met schroefjes tussen de koelribben maken. Dan gaat er wel 1 pci slot verloren. Vaak zijn er bij de computerwinkels ook kleine vga coolertjes te koop waarmee je het passieve blok vervangt (bijvoorbeeld de thermaltake chrystal orb). Ook kan je een groter passief blok zetten op je mx, dan heb je ook geen last van geluid wat een fannetje maakt. Goede passieve blokken voor jouw kaart zijn de zalmans. Je hebt daarin 2 versies, de zm-50 en de zm-80a dacht ik. Op mijn kaart heb ik een zm-80 versie geplaatst, maar een zm-50 voldoet ook ruimschoots voor een mx 440. De reden dat ik toch voor een grote heb gekozen is dat ik bijna geen airflow in mijn case heb, en daardoor ook een heel hoge casetemp. Scenic20
Link naar reactie
Mijn probleem komt (bij mij) niet voor uit de warmte van mn GeForce, al zou iets koeler vast geen kwaad kunnen, maar ergens anders door. Waarschijnlijk helpt een fresh install, maar daar heb ik nog geen zin in (alles weer opnieuw installeren). een andere boosdoener zou een IRQ "conflict" kunnen zijn. Ik heb nog niet gekeken of mn videokaart een zelfde IRQ gebruikt als mn USB uitbereidingskaart of mn netwerkkaart, aangezien GTA 3 voor het plaatsen van die kaarten wel werkte, en nu niet meer :cry: .
Link naar reactie
Weet je 100% zeker dat het een GeForce 2 MX 400 is en niet stiekem een GeForce 2 MX 200? dit kan je nakijken door rivatuner te downloaden van www.guru3d.com als je deze hebt geinstaleerd zie je bij het openen van rivatuner wat voor kaart je hebt, als er dan NV11 64-bits staat dan is het een MX 200 als er 128bits staat is het een MX of MX 400. Als je 100% een GeForce 2 MX 400 hebt dan is je score inderdaad veel te laag. ik raad dan toch aan een schone instalatie te doen, niet leuk maar vaak voorkomt het een hoop problemen. wat je IRQ conflict betreft, je kan dit zoals je zelf al aangeeft uit testen door je nieuwe kaart eruit te halen, soms helpt het ook als je de kaart in een ander PCI slot drukt.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...