Ga naar inhoud

-= Nieuwe generatie videokaarten topic deel 8 =-


Aanbevolen berichten

  • Reacties 213
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • anoniem

    214

[quote:7757a4b64a="Ben Lankamp"]Gelezen op Elite Bastards, via Beyond3D forums: [quote:7757a4b64a]Chris Lin at XGI: I guess you would want to know where our performance is: Simplier way of remembering our product segments: 3DMark2003 Volari Duo V8 Ultra - 5600+ Volari Duo V5 Ultra - 4000+ Volari V8 Series - 3000+ Volari V5 Series - 2000+ Volari V3 Series - 1000+[/quote:7757a4b64a]Zie [url=http://www.elitebastards.com/forum/viewtopic.php?t=2036]deze[/url] draad. Natuurlijk de vraag in hoeverre deze getallen betrouwbaar zijn, maar het verhoogt wel mijn interesse in deze kaart.[/quote:7757a4b64a] ja en hoeverre de drivers al zijn ontwikkeld. Op zich een score die ongveer gelijk is aan de R9800, die NU al uit is, daar zit hem het probleem namelijk, wanneer is dit allemaal op de markt..
Link naar reactie
Hallo vrienden, Ik heb eens even dit topic zitten doorspitten en ben lichtelijk ge-update. Als ik het wel heb, kunnen we eind dit jaar nog de ATI Radeon 9900 reeks verwachten? Ik ga zelf voor eind dit jaar een nieuwe videokaart aanschaffen om dalijk lekker optimaal van HL2 te kunnen genieten, maar ik hoor sommige van jullie al praten over dat de Radeon 9700/9800 reeks het moeilijk zou kunnen krijgen met deze game... Dat zal toch hopelijk wel meevallen? Jullie kunnen er toch ook nog niet van zeggen?! ... Het is immers even wachten op de Benchmark... Maar de aankomende R9900 zou echt zonder problemen te werk moeten kunnen gaan? Of wordt dit gewoon een opgepompte Radeon 9700/9800?
Link naar reactie
In een andere topic hebben we de resultaten van HL2 gezien met de Radeon 9700 en 9800, lees ook: http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1863 De Radeon 9800 Pro komt er goed uit, bij HL2 is het vooral van belang wat de kracht is van de GPU voor de DirectX 9 berekeningen, dus in Pixels Shader 2.0 en Vertex Shader 2.0 De Radeon 9800 PRO is daar erg krachtig in. Over de R360 (Radeon 9900 of Radeon 9800XT) is nog niet al te veel bekend helaas, ik verwacht dat we eind September meer over die kaart te weten komen, ik zou dat afwachten en ook de Benchmark van HL2 die 30 september waarschijnlijk uitkomt. Ik hoop dat de R360 meer is dan een opgefokte R350, dus ook een verbeterde architectuur.
Link naar reactie
Dank u voor de interessante link. Ik heb het even doorgespit en ik vind het erg jammer dat de industrie de verkeerde kant opgaat. Ik betreur het om te zien dat zo'n gigant als VALVe z'n software maakt aan de hand van ATi's hardware. Dalijk krijgen we bij alle nieuwe games een 'voor-' geprefereerde videokaart. Daarmee wil ik zeggen dat bijvoorbeeld Game A helemaal top draait op Videokaart A en Game B helemaal top draait op videokaart B. En als je dat gaat omwisselen, kom je negatief uit. Ik geloof best dat de GeForce FX planken gedeeltelijk geflopt zijn, maar ik geloof echt niet dat de Radeon9800 PRO de GeForce FX 5900 met de grond gelijkt maakt met het dubbel aantal fps in een andere (neutrale) game als HL2. Dit gaat helemaal nergens meer over met die next-gen videokaarten... allemaal vriendjes-politiek... Nou probeer ik overigens ATi niet de grond in te boren hoor, want nVidia kan er ook wat van ... (3DMark 2003 :roll: :wink: ) Dalijk moet je én een ATi videokaart hebben én een nVidia om al je games te kunnen spelen... dat kan natuurlijk niet he? :roll: Door die grote concurrentie mag je wel stellen dat wij als consument aardig de [i:a78206985b]lul[/i:a78206985b] beginnen te worden. Het is nu maar afwachten wie het 'ut slimste aan gaat pakken... nVidia ligt iig in een diepe put... *Ahum* :wink:
Link naar reactie
[quote:e702758bf4="kajutsa"]Dank u voor de interessante link. Ik heb het even doorgespit en ik vind het erg jammer dat de industrie de verkeerde kant opgaat. Ik betreur het om te zien dat zo'n gigant als VALVe z'n software maakt aan de hand van ATi's hardware. Dalijk krijgen we bij alle nieuwe games een 'voor-' geprefereerde videokaart. Daarmee wil ik zeggen dat bijvoorbeeld Game A helemaal top draait op Videokaart A en Game B helemaal top draait op videokaart B. En als je dat gaat omwisselen, kom je negatief uit. Ik geloof best dat de GeForce FX planken gedeeltelijk geflopt zijn, maar ik geloof echt niet dat de Radeon9800 PRO de GeForce FX 5900 met de grond gelijkt maakt met het dubbel aantal fps in een andere (neutrale) game als HL2. Dit gaat helemaal nergens meer over met die next-gen videokaarten... allemaal vriendjes-politiek... Nou probeer ik overigens ATi niet de grond in te boren hoor, want nVidia kan er ook wat van ... (3DMark 2003 :roll: :wink: ) Dalijk moet je én een ATi videokaart hebben én een nVidia om al je games te kunnen spelen... dat kan natuurlijk niet he? :roll: Door die grote concurrentie mag je wel stellen dat wij als consument aardig de [i:e702758bf4]lul[/i:e702758bf4] beginnen te worden. Het is nu maar afwachten wie het 'ut slimste aan gaat pakken... nVidia ligt iig in een diepe put... *Ahum* :wink:[/quote:e702758bf4] Het probleem ligt bij nVidia en alleen bij nVidia. Zij hebben gefaaald om een dx9 waardig product op de markt te brengen en Valve is niet de enige die dit verkondigd. Valve heeft HL2 precis volgens de dx9 standaard geschreven, de enige reden dat Vlave met ATI zo graag samenwerkt zijn de prestaties van de R3xx core. De miljoenendeal gaat over het bundelen van HL bij de R9800XT, maar al snel wordt dan de link gelegd naar het optimaliseren voor ATI hardware. Het gekke is juist dat de meeste tijd (5x meer) is gestoken in het ontwikkelen van een aangepast renderpad voor de FX. Valve heeft er niets aan als het niet draait op nv kaarten, dat kan hun veel meer miljoenen schelen. Kijk naar Tomraider AOD, kijk naar halo kijk naar alle dx9 demo's. Let maar op dit is pas het begin.
Link naar reactie
Aanvulling op Skinnered: Lees deze topic ook eens door als je tijd hebt (is nogal lang) http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=96238&start=0 Dan snap je wat meer van de hele nVidia geschiedenis. Op dit moment is ATI verreweg de beste keuze, misschien dat dat in 2004 weer anders is. Je moet dus niet meteen met de vinger naar Valve wijzen maar naar nVidia.
Link naar reactie
Het schijnt dat de 9800XT idd bij Half-life 2 geleverd zal worden ([url=http://www.unrealops.com/]dat stond hier[/url] ;) ze zullen wel omgekeerd bedoeld hebben), dus ik denk dat ik zelf daar op wacht, want zelfs als ie niet 'veel' beter is dan de huidige 9800Pro lijkt het voor mij de beste keuze te gaan worden :) Nu alleen nog afwachten waar & wanneer dit alles in nederland te koop is, want de geruchten beweren dat het eind september (= tegelijk met de verwachte introductie van HL2) zou gaan gebeuren. Bron : http://www.theinquirer.net/?article=11547
Link naar reactie
Nog wat over de R360: [quote:55d329ff1d]The Inq ( = Fudo here ) gives releases some of the final details in the relation to the R360: 415/730 or lower, named Radeon 9800XT, launched at Alcatraz, bundled with HL2 & launched on the 29th & 30th ( also the release date of HL2 ) As for the question of whether there was an auction: Probably. How traditional it is, however, is another question: I'd speculate that since ATI is significantly faster in HL2, Valve might have favored ATI in a way or another because their job marketing it with nV would have been harder ( perhaps in the like of: You got to do $2M increments, ATI can do $1M, or whatever - just speculating here, I admit ) No matter what, I think a lot of things are pointing towards the existence of such an auction anyway. [/quote:55d329ff1d] [url=http://www.notforidiots.com/GPURW.php]Bron[/url] Edit :oops: dit is zo goed als het zelfde wat Skinnered al poste :oops:
Link naar reactie
*och* zolang het maar voor de HCC-dagen is dan vind ik het al lang goed. Die paar maandjes wil ik nog wel wachten :) // -- Volgens [url=http://www.tomshardware.com/technews/20030915_040606.html]Tom's Hardware[/url] [quote:577be4c481] Graphics chipset manufacturer, XGI, has just announced the launch of its new website. Judging from what we've seen so far, XGI certainly looks to be a company to watch out for, and we'll definitely be spending a significant amount of time with them in Taipei during this year's Computex trade show (22nd-26th of September). ... [/quote:577be4c481] Dus wellicht eind september een review/preview van de nieuwe XGI-kaarten ? Als XGI inderdaad op die show de nieuwe kaarten kan laten zien ... Blijft natuurlijk de vraag wanneer het spul in de winkel ligt ...
Link naar reactie
Sis was altijd laat met leveren, nu de videokaarten afdeling van Sis XGI is geworden weet ik niet hoe het nu is, ik hoop dat voor ze dat ze snel gaan leveren, de Xabre II wat eigenlijk de voorloper van deze XGI Volari en zou begin dit jaar al komen. Volgende week tijdens de Computex weten we vast meer. [i:4bd0a3a601].....RD hoopt stiekem op een R360 release volgende week[/i:4bd0a3a601]
Link naar reactie
PCI-Express videokaarten zijn weer een stapje dichterbij: [quote:84386b2989]nVidia en ATi praten over PCI Express Op het Intel Developer Forum hebben nVidia en ATi uitgebreid informatie gegeven over de voordelen en complicaties van PCI Express videokaarten. Beide zegden toe toekomstige producten te zullen baseren op de nieuwe standaard, en ATi had zelfs al een werkend prototype meegenomen. De PCI Express x16-bus levert 8GB/s bandbreedte en staat zowel grotere opdrachten als diepere buffers toe. Verder maakt de technologie volgens The Inquirer interessante dingen mogelijk zoals het hot-pluggen van videokaarten en het gebruik van de videochip als co-processor. Omdat PCI Express x16 in tegenstelling tot AGP niet specifiek voor graphics is ontworpen zijn er ook een aantal problemen. Zo is de stroomvoorziening van de bus zelf ontoereikend, en deze zal dus voornamelijk van buitenaf moeten komen. Verder zal de GART (Graphics Address Remapping Table, nodig om systeemgeheugen als videogeheugen te gebruiken) verplaatst moeten worden van de chipset naar de videokaart[/quote:84386b2989] Bron: http://www.tweakers.net/nieuws/28792 Bron van de Bron: http://www.theinquirer.net/?article=11589 De kaarten van 2004 gaan overigens nog veel meer stroom trekken: [quote:84386b2989] Graphics cards using PCI Express tech will, however, require 75 watts max, and that means a few things. First, the 12 volts on an ATX power supply won't do the trick. The answer will be to use a 2x12 connector with the same pinouts as server SSIs, which requires a 300W power supply.[/quote:84386b2989] Edit: Hier nog een plaatje van een ATI PCI-express videokaart: [img:84386b2989]http://www.guru3d.com/admin/imageview.php?image=1388[/img:84386b2989]
Link naar reactie
[size=18:5255fb5af5] S3 DeltaChrome Spotted[/size:5255fb5af5] [quote:5255fb5af5]We already made note of it yesterday but S3 (owned by VIA nowadays) issues press-releases of the new DeltaChrome based graphics chip. We can expect an 8 pipeline based DirectX 9 product. We've been waiting for a while to actually see a product from it and TT-Hardware spotted it on the IDF. The transistor count is supposed to be very efficient and the cooling solution suggest an 'chill' design for sure. We should see quite a few products ranging from mobile to desktop products based upon the chip in various memory and clock configurations. Graphics cards wise, what an interesting year this has been so far. Here's that image. [img:5255fb5af5]http://www.guru3d.com/admin/imageview.php?image=1389[/img:5255fb5af5][/quote:5255fb5af5] Bron: www.guru3d.com
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...