Ga naar inhoud

Marijnen start niet


harald-222

Aanbevolen berichten

Hallo, Ben (amateur)wasmachine monteur gespecialiseerd in AEG maar bij een Marijnen Cycle kom ik er niet uit. Na het indrukken van start begint deze na een 5 sec steeds 2x achter elkaar te piepen Wanneer ik de foutcode uitlees volgens de manier van Harry piept deze 3x en knipperen de 5 lampjes 2x. Ik weet niet hoe ik deze code moet herleiden naar een nummer. Het lijkt er op dat er aan een van de startvoorwaardes niet voldaan wordt. Ik heb de pomp al vervangen. Als ik de machine wil starten hoor ik heel iets een lichte hoge toon bij de printplaat
Link naar reactie
Hallo Harry, PNC nummer is 914791223. Heb inmiddels de print doorgesoldeerd, bedrading nagelopen en pomp vervangen. Geen resultaat. Na starten van een programma blijft de machine stil en na ong 5 sec 2x piepgeluid en lampje einde knippert. Bij storing uitlezen 3xpiep en alle lampjes knipperen 5x. Heb inmiddels uitgevogeld dat wanneer het oude pompje er onder zit de machine geen storing geeft en het programma start. hij blijft dan staan op het moment van 1e keer afspoelen. Enige verschil met de andere pompjes is de plek van de aansluitingen. Bij de originele zitten de aansluitpunten vlak naast elkaar, bij de anderen zitten ze aan weerszijden van de magneet. Is dit dan de oplossing dat er precies dezelfde pomp onder moet? Normaal zijn ze wel uitwisselbaar. Vlak na het indrukken van de startknop meet ik 110V tussen de stekkers, is dit normaal? Alvast bedankt!
Link naar reactie
De machine meet de aanwezigheid van de pomp als deel van de zelftest procedure. De 110V zou kunnen, de pomp word aangestuurd door een triac, niet door een relais. Wat zijn de onderdeel nummers van de oude en de nieuwe pomp? Weet je zeker dat je de nieuwe pomp wel aangesloten hebt op de spoel en niet met één stekker op de spoel en de andere aan aarde?
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...