Ga naar inhoud

Na de vrieskou : trommel draait niet mee


koen-33

Aanbevolen berichten

Onze wasmachine staat in een ruimte waar het bij koude vriest. Enkele weken geleden, bij het begin van de vrieskou, hebben we dan ook het water afgesloten. Vorige jaren ook zo gedaan, en geen enkel probleem gehad. Nu, dooi ingezet, vandaag wasmachine geprobeerd. Water komt er in, geen probleem, volledige programma doorloopt, maar de trommel draait niet meer ! Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn, en hoe we dit kunnen oplossen ?
Link naar reactie
Graag volledige merk en type nummer zoals in de deurrand staat. Branden/knipperen er lampjes die dit anders niet doen? Heb je een melding op het display (indien aanwezig) Kun je kiezen voor alleen centrifugeren? Zo ja, wat doet hij dan? Hoor je de motor lopen of is hij volledig stil als hij het water ingenomen heeft?
Link naar reactie
Zeer grote kans op versleten koolborstels. Is bij dit model geen leuke klus. Verwijder achter paneel. Geef als test eerst eens een tik met de achterkant van een hamer tegen deze unit en probeer de machine dan nog eens. Als de borstel klemmen is dit mogelijk net voldoende om hem weer vrij te krijgen. Anders: demonteer de motor. Bij dit type motor vervang je normaal gesproken niet de kale borstels maar een http://www.europart.nl/wasmachine+onderdelen/koolborstels/bosch/00547322/. Hiervoor moet de motor deels uitelkaar. Origineel nummer 096331, is vervangen door 496872 Indien de borstels korter zijn dan 15 mm deze op voorhand vervangen. Zie de http://www.bosch-home.nl/store/spareparts/WFK803004/WFK8030/04 Kies voor Alle onderdelen en tekeningen en ga naar de 3de tekening. Er zijn mogelijk ook losse borstels verkrijgbaar maar wees hier voorzichtig mee.
Link naar reactie
goed nieuws en slecht nieuws : gisteren achterpaneel verwijderd en eens goed geklopt : trommel draaide weer ! een volledige machine kunnen wassen zoals het hoort ; kwam er proper weer uit. slecht nieuws : deze morgen weer een machine proberen wassen ... trommel draait weer niet meer :-( . dit keer lijkt het niet direct opgelost te zijn door er eens op te kloppen. wat wil dat zeggen ? wat is er mis en wat valt er eventueel nog te doen ?
Link naar reactie
Als hij het door het kloppen op de achterzijde van de motor even heeft gedaan is de kans op versleten borstels zeer groot. Verwijder de motor, haal hem uit elkaar en vervang de achterzijde van de motor. Als goedkoper alternatief kun je de borstels ook los vervangen, succes echter niet verzekerd.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...