Ga naar inhoud

Bauknecht/Wirlpool wa-2558 1998


weirdcyberjunkie

Aanbevolen berichten

Problemen met de deurvergendeling (ging niet meer open), centrifugeren (wordt soms overgeslagen) en pompen (dan weer wel en dan weer niet). We wonen in zuid-spanje met veel stof en zand. Deurvergendeling eruit gesloopt en twee draden kortgesloten. Machine draait weer maar centrifugeert niet. We dachten vervolgens dat de koolborstels hier debet aan waren en hebben deze vervangen. Maar nog steeds geen centrifureren. Pomp uit elkaar gehaald en helemaal schoon gemaakt (wat een zooi zat daar in, volledig vol met troep). Lijkt weer te werken hoewel deze nog steeds af en toe stopt als er moet worden gepompt. Filter uiteraard ook schoongemaakt, alle slangen en slangetjes schoongemaakt, ook die vanaf de onderkant van de trommel naar een drukschakelaar. Als het filterhuis wordt geleegd gaat de machine verder dus daar is mee te leven. Oplossing? Graag maar niet noodzakelijk. Wel graag een oplossing voor het niet centrifugeren. Nieuwe koolborstels geplaatst maar nog steeds hetzelde euvel. Kan het te maken hebben met de deurschakelaar? tnx and keep up doing the good work.
Link naar reactie
Ja de deur kan tijdens het wassen worden geopend. De deur vergendeld uiteraard wel in het slot maar de electronische beveiliging heb ik eruit gehaald. Deze was volledig verbrand van binnen. Twee stekkers losgehaald, 1 stekker doorverbonden (de sensor) en de andere hangt los (stroom voor meganiek neem ik aan). Alvast BEDANKT!!! voor alle moeite. Mensen zoals jij maken internet MOOI!!!
Link naar reactie
Het 2de deel van de schakelaar zit in het controle circuit. Snelle conclusie: gaat niet centrifugeren zonder werkende http://www.europart.nl/wasmachine+onderdelen/electronica/bauknecht/deurrelais/00355312/ Ga vooral niet experimenteren met de contacten 3,4 en 5. De elektronica kan hier niet tegen. Originele onderdeel nummer:4812 280 58019 en is omgenummerd naar 4812 280 58044 en is bij jullie ook wel verkrijgbaar.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...