Ga naar inhoud

Krassen !?!?!


Aanbevolen berichten

Iedereen kent het wel, je bent zuinig op je monitor, geen vingers op het beeld enzo. Dan heb je een keer bezoek gehad en zitten er toch vlekken op. Dat wordt weer wegpoetsen. Nu gebeurde het mij deze week dat er dus dunne krasjes zijn ontstaan. Als hij uitstaat moet je wel moeite doen om het te zien, maar zodra hij aanstaat - en vooral met een witte achtergrond - ontstaat er een soort lijntje van gekleurde (RGB) puntjes. Allerergste, deze 'beweegt' zodra je je hoofd ook iets beweegt. Weet iemand of deze krasjes nog weg te werken zijn? Voor gsm's heb je zo'n pasta, maar gsm-displays zijn van plastic. Volgens mij gaat het hier om het dunne beschermlaagje dat op het glas zit. Wie heeft tips???
Link naar reactie
Als de coating of het glas beschadigd zijn, is er niets aan te doen, zo weet ik helaas uit ervaring. Met polijstmiddelen vernietig je de rest van de coating. Uithuilen en of niet meer aan ergeren of een nieuwe kopen. Tip: ik heb mijn monitor nog voor 500 gulden kunnen verkopen, maar ja, hij was ook pas 2 maanden oud :sad:
Link naar reactie
Ik heb geen schoonmaakmiddelen gebruikt. Wat ik gedaan heb om die vlek weg te poetsen is met een (schone) zakdoek om m'n vingertop heen geprobeerd de vlek weg te krabben. Zo scherp zijn m'n nagels echt niet, en dan nog met een zakdoek ertussen. Maar ja... waar het aan lag weet ik niet, maar er zitten dus wel een paar lichte krasjes op (die toch irriteren).
Link naar reactie
Zijn het geen strepen van je nagel die 'door' de zakdoek heen zijn gegaan? Even goed poetsen met een spray die speciaal voor monitoren is bedoeld. Zo super zacht is die coating nou ook weer niet........ Even een aantal mensen laten schrikken: Wasbenzine is heel erg 'zacht' en tast geen kunststof aan. Hier krijg je alle gladde oppervlakken goed mee schoon en je coating lost echt niet op.
Link naar reactie
[quote:50f0f65f4e] Op 09-02-2002 19:45, schreef BA: ....ik vraag me dan alleen weer af in hoeverre er verschil zit tussen die kunststof en de coating op de monitor. [/quote:50f0f65f4e] En daar gaat het nou net om. Niet alle plastics kunnen tegen benzine. Het ligt helemaal aan de kwaliteit en de toepassing uiteraard. De monitorfabrikant geeft zelf aan wat wel en wat niet gebruikt kan worden. Dus als voor iets anders wasbenzine geweldig werkt dan wil dat niet zeggen dat dat ook lukraak op de monitor(coating) gesmeerd kan gaan worden.
Link naar reactie
De coating op een monitor bestaat uit een opgedampte metaal laag. Deze laag is zo dun (filmlaag) dat je er doorheen kan kijken. Overigens heeft wasbenzine niks te maken met de benzine in de tank van je auto. Als het echte krassen zijn is het een verloren zaak. Echte onzin is om tandpaste oid te gebruiken, dat is ook een poosje een standaard antwoord geweest. Hierdoor zijn veel schermen voorgoed verloren gegaan.
Link naar reactie
Correct Het is idd heel erg slecht om je monitor met glasex te reinigen. Ik heb hier special doekjes van PC-clean "anti-static cleaning wipes" waar het wel mee mag. [img:6a8b8dccdd]http://www.af-net.com/products/images/SCR100T.jpg[/img:6a8b8dccdd] staat ook een website op de verpakking http://www.af-net.com Hoe je krassen uit een monitor haalt weet ik niet.. denk niet dat dat kan. _________________ [url=http://www.anandtech.com/mysystemrig.html?rigid=15519]Mijn PC[/url]---[url=http://gamershq.madonion.com/compare.shtml?2229973]Score: 3Dmark2000[/url]--- [url=http://gamershq.madonion.com/compare2k1.shtml?2143036]Score: 3Dmark2001[/url] [ Dit Bericht is bewerkt door: GeForce Mike op 2002-02-12 18:28 ]
Link naar reactie
Ik wordt een beetje moe van die mensen die steeds weer met Glassex , Wasbenzine, IPA en andere alcoholen komen aanzetten om hun scherm met speciale anti-statische, ontspiegelde laag schoon te maken ofwel langzaamaan vernaggelen en dan het liefst met een pluizige keukenrol!!!!!! [b:0300662648]Gebruik zoals Geforce Mike al aangeeft doekjes of andere middelen die er voor gemaakt zijn [/b:0300662648] i.p.v. de chemische santekraam uit de keukenkast te halen. Die 'goedbedoelde' adviezen richten uiteindelijk alleen maar schade aan. [ Dit Bericht is bewerkt door: Eddy van Wuyckhuyse op 2002-02-13 19:41 ]
Link naar reactie
En toch nog even door over de middelen uit de keukenkastjes...:razz: Ik meen me te herinneren dat in de handleiding staat dat je de monitor mag schoonmaken met milde schoonmaakmiddelen. Ik maak mijn Ilyama altijd schoon met een vochtig vaatdoekje met een klein beetje afwasmiddel. Afwasmiddel is mild en goed tegen vette vingers. Bij mij werkt dit uitstekend.
Link naar reactie
  • 1 jaar later...

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...