Ga naar inhoud

trommel draait niet meer


gerard-62

Aanbevolen berichten

Gaat de deur wel open als je op de gele knop drukt of moet je vaker drukken? Indien vaker drukken dan heb je een elektronica fout. Indien direct open dan als eerste de koolborstels controleren. Indien korter dan 15 mm deze vervangen. Na vervanging de machine eerst een wasbeurt laten draaien zonder wasgoed. Om bij de motor te komen: Verwijder de 3 bouten rondom de deur opening. Verwijder de schroeven achter de zeepbak. Verwijder de plint. Je moet nu het gehele front van de machine naar rechts open kunnen draaien. Mogelijk zitten er nog een paar schroeven of klemmen, hier kom je wel uit als er beweging in het front zit.
Link naar reactie
de deur gaat normaal open , de koolborstels zijn ruim voldoende ,ben monteur van auto wasstraten en weet het een en ander van electronica , denk zelf dat het in de besturings ic zit omdat de klacht is begonnen met het progamma 40 graden en ongeveer 4 maand later met het progamma 30 graden en nu ongeveer 2 weken hierna kan ik ook niet meer centrifugeren denk dat de ic het begeven heeft maar dat schijnt een dure grap te zijn . m.v.g. Gerard
Link naar reactie
Ook techneut, praat een stuk makkelijker. :) Maak als test de stuur elektronica warm met een haardroger en kijk of hij het dan wel doet. Je kunt de machine laten centrifugeren met open front. De elco\\\'s verlopen van waarde waardoor de sturing zich vreemd gaat gedragen. Vooral bij lagere temperatur valt er steeds meer uit. Controleer het elektronica module ook op losse contacten. Welke Gala W uitvoering heb je (zie stikker in de deur rand), de W843 met een EL200C module? PS: schema zit in de machine en hier staat ook een type nummer van de machine en module op. Bij de EL200 module controleren of de trafo en relais wel goed vast zitten. Controleer ook de motor relais 2 en 6, de bruggelijkrichter en de spannings regelaar.
Link naar reactie
  • 1 jaar later...
  • 11 maanden later...
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...