Ga naar inhoud

AEG fout E50


Harry-8

Aanbevolen berichten

E52 is probleem met de tacho spoel. Dit is 99% van de tijd niet het geval maar zijn bijna altijd versleten koolborstels. De tacho spoel meet de snelheid van de motor, als deze te langzaam draait tov de verwachte snelheid krijg je deze melding. Controleer de lengte van de koolborstels: indien korter dan 15 mm deze op voorhand vervangen. De borstels moeten ook soepel kunnen schuiven in hun houder. Na vervanging eerst een wasbeurt laten draaien zonder wasgoed.
Link naar reactie
Bodemplaat, klopt :unsure: Probeer er via de achterkant bij te komen. Motor moet er denk ik geheel uit. Als de trommel zwaar/vast loopt zit er of wat klem tussen of heb je een lager probleem. Kijk vauit de trommel met een zaklamp door de gaatjes naar de bodem van de kuip en draai de trommel langzaam rond. Mogelijk zie je nu wat zitten. Ik verwacht iets als een sok of een deel van een kleding stuk... Zo ja verwijder dan het verwarmings element en peuter het kleding stuk er uit.
Link naar reactie
Het element zit boven de motor in het onderste gedeelte van de kuip. Zitten 2 of 3 dikke draden aan en in het midden hiervan zit een temperatuur voeler. Wees voorzichtig met het verwijderen van het element. Verwijder de draden (noteer hoe het zat), draai de moer in het midden voor een groot gedeelte los en druk de bout dan naar binnen. Draai de moer er NIET af. Wrik nu voorzichtig het element uit de machine, gebruik bv een brede schroevendraaier als koevoet. Beschadig de rubber rand en de rand van de kuip niet, je krijgt dan gegarandeerd lekkage. http://www.buyspares.co.uk/aeg/washing-machine/lav74800-91400308800-20040319/catalogue.pl?shop=aeg&path=108434&model_ref=295015&illustration_ref=0 Kies in het middenste venster voor het gedeelte wat je wilt bekijken.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
  • 1 jaar later...
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...