Ga naar inhoud

[WC] Welke onderdelen kopen?


Aanbevolen berichten

  • Reacties 65
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Eh nee, ik heb ook niet gezegd dat ik de wc ga kopen voor overclocken, het kan net zo goed zijn om mijn systeem stil te krijgen :wink: Ik vind het wel strakke timings voor OEM geheugen. En ik heb liever 1024mb geheugen dan 512mb snel geheugen. Ik dacht dat het ook zo was dat je pc het snelst is als je processor en geheugen op dezelfde snelheid draaien.
Link naar reactie
AMD XP 2700+ gewoon standaard ingesteld, standaard voltage. Abit NF7-S, bios zo goed mogelijk getuned. Club3d Ati Radeon 9700PRO ook standaard ingesteld, met waterkoeling. En als ik ga 3dmarken zet ik de 3dkaart core en geheugen een stuk hoger, en mijn cpu laat ik als een 2800+ lopen. Een snellere 3dkaart weegt zwaarder in 3dmark03 dan een snelle processor. Allebij sneller is nog beter, maar dan krijgt 1 van de 2 componenten problemen met warmte.
Link naar reactie
bij paralel moet je heel goed op leten dat in ieder water slang even veel wat door stoomt wand als de GPU blok veel meer weer stand geeft dan de NB blok dan gaat al het water door de NB blok en niet door de GPU blok wand vaak doen ze dit Pomp > Rad > Res > Cpu > NB > Gpu > Pomp zo heb ik het ook en hij koelt zo ook goed + bij mijn zit tussen de Gpu en de Pomp nog 3 HDD coolers
Link naar reactie
Ik heb zelf ook een DangerDen RBX en gebruik de volgende volgorde: Pomp - CPU - via Y-koppeling naar GPU - NB - Radiator (boven op kast) - resevoir - Pomp Deze manier gaat heel erg goed, temps van mijn Radeon X800 PRO zijn gezakt van 48 graden naar 31 graden (default speeds, idle) Athlon 3700+ is onder de 48 graden @ 2660 mhz 1,725 Vcore (deafault is 1,5 bij A64) Als je Pomp - CPU doet dan word het water direct op de cpu gespoten, deze methode werkt bij mij uitstekend en heb ik via GOT als advies gekregen.
Link naar reactie
Ik snap er niet zoveel van wat jullie nu allemaal zeggen :o Ik had in gedachte: Radiator - pomp - CPU - GPU -> En dan wou ik het resevoir tussen de gpu en radiator plaatsen (serie geschakeld, als dat niet te veel weerstand opleverd). Als ik het resevoir paralel wil aansluiten, hoef ik toch maar 1 buis naar het resevoir laten lopen?
Link naar reactie
je kunt beter de pomp al laats doen dus zoo rad > CPU >GPU > Pomp > RAD want de pomp geeft ook warmte af als je je pomp tussen de rad en cpu zet dan wordt het water warm die naar je cpu loopt om dat de pomp niks om geeft om warm water te krijgen kan je pomp de besten als laats te doen en niet tussen je rad en cpu
Link naar reactie
Daar zit wat in ja. Ik zie wel welke van de 2 manieren ik gebruik. Het ligt er namelijk aan hoeveel ruimte ik nog in de kast over hou. Hoeveel clamps heb ik eigenlijk nodig? Ik kom op 14: cpu 6 gpu 2 rad 2 res 2 pomp 2 En kan je die clamps ook vaker dan 1 keer gebruiken, dus willen ze ook weer los?
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...