Ga naar inhoud

CPU Koeler


Aanbevolen berichten

Ik kreeg vandaag een aantal onderdelen voor een nieuwe pc binnen waaronder een Artic Super Silent Pro koeler voor een AMD Athlon XP 1900+. Ik vond de koeler nogal zwaar. Dus naar aanleiding daarvan heb ik een vraagje, kan de koeler afbreken van het moederbord, of kan er iets anders gebeuren dat het schade veroorzaakt? Jeroen
Link naar reactie
zolang je niet gek doet met de kast, kan er weinig mee gebeuren. weet niet hoe zwaar die coppersilent is, maar er zijn nog wel zwaardere heatsinks... :wink: mocht je hem evt gaan vervoeren, houd dan de kast plat, dan kan ie ook niet losschieten en god mag weten wat mee naar beneden sleuren in zn val :wink:
Link naar reactie
Bedankt voor je antwoord. Dus zolang ik 'm niet ga vervoeren dan maakt het niet uit hoe zwaar die koeler is, zolang als ie goed bevestigd is? Waar moet ik trouwens nog op letten bij het installeren van de cooler? Kan ik beter eerst het moederbord in de kast doen en dan de cpu en koeler erop of eerst de cpu en koeler en dan het moederbord? p.s. de core is toch dat hele kleine chipje dat in het midden van de 'cpu' zit?
Link naar reactie
[quote:300c88b688="jeroenvanweeghel"]Dus zolang ik 'm niet ga vervoeren dan maakt het niet uit hoe zwaar die koeler is, zolang als ie goed bevestigd is?[/quote:300c88b688] ja, zolang je zeker bent dat de clipjes aan beide kant van de socket goed vastzitten om de lipjes heen, dan is er niks aan de hand. [quote:300c88b688="jeroenvanweeghel"]Waar moet ik trouwens nog op letten bij het installeren van de cooler? Kan ik beter eerst het moederbord in de kast doen en dan de cpu en koeler erop of eerst de cpu en koeler en dan het moederbord?[/quote:300c88b688] koelpasta niet vergeten iig :D zou persoonlijk eerst de koeler monteren, en dan het mobo plaatsen. Je hebt dan immers genoeg werkruimte. [quote:300c88b688="jeroenvanweeghel"]p.s. de core is toch dat hele kleine chipje dat in het midden van de 'cpu' zit?[/quote:300c88b688] dat had je tijdje geleden ook al gevraagd, en toen heb je ook een antwoord gekregen :roll: maar ja, het kleine vierkante chipje is idd de core. daarop doe je iets koelpasta, en smeert het gelijkmatig uit. niet over de hele CPU heen he :wink: hebt tijdje geleden eens CPU gezien van iemand die was zo slim om echt over de hele processorbovenkant koelpasta te doen :o (maar dat was ook wel heel erg dom :wink: )
Link naar reactie
Nogmaals bedankt, en weer een vraagje van mijn kant. Als ik de cpu+koeler dus op het moederbord zou monteren voordat het moederbord de kast ingaat, wat is dan een goeie ondergrond om het moederbord op te leggen, behalve op het zakje waar het moederbord in zat? dus tafel, kussen, etc. alvast bedankt.
Link naar reactie
[quote:af4631265d="turbulence"] hebt tijdje geleden eens CPU gezien van iemand die was zo slim om echt over de hele processorbovenkant koelpasta te doen :o (maar dat was ook wel heel erg dom :wink: )[/quote:af4631265d] Ik kan me ook nog herinneren dat dit hier eens op het forum was. Dat was nog toen dit forum op phpBB 1.x draaide en we nog mr. Green als smilie hadden. Ik had toen geen benul van koelpasta oid en toen die persoon vroeg is die proc verloren met daarbij een foto van een groot zilveren vierkant :D en BA zei, nee hoor gewoon even schoonmaakte met een symphatiek lachende mr Green ernaast heb ik in een scheur gelegen, tot ik er een half uur later achterkwam dat hij het meende :P Of ging ik nu wat off-topic? ;)
Link naar reactie
In de doos zit zo'n zacht beschermlaagje van een of ander materiaal, ik leg 'm op daarop en vervolgens op een tafel. Let trouwens wel op, de core van een Athlon kun je vrij makkelijk kapot maken. Niet eerst links vastzetten en dan de hele handel op de processor kantelen, maar er direct recht opzetten en met beleid de clips aan beide kanten vastzetten. Overigens vind ik het nog steeds geen goed idee dat je aan dit project begint.
Link naar reactie
[quote:7a628e2751="Marcel de Reus"]Ik kan me ook nog herinneren dat dit hier eens op het forum was. Dat was nog toen dit forum op phpBB 1.x draaide en we nog mr. Green als smilie hadden. Ik had toen geen benul van koelpasta oid en toen die persoon vroeg is die proc verloren met daarbij een foto van een groot zilveren vierkant :D en BA zei, nee hoor gewoon even schoonmaakte met een symphatiek lachende mr Green ernaast heb ik in een scheur gelegen, tot ik er een half uur later achterkwam dat hij het meende :P Of ging ik nu wat off-topic? ;)[/quote:7a628e2751] nee, nou ja. weet niet tot in hoeverre de kennis rijkt van de TS, maar gezien sommige reacties kun je misschien wel zoiets verwachten :D maar goed, alle begin is moeilijk, dus laat hem gewoon gaan. hoop dat het niet te gek gaat, want dan wordt het het wel een dure grap :lol: succes naamgenoot, hou onze naam ''jeroen'' hoog in het PC buider wereldje :wink: maar om nog ff ontopic te blijven; voordat je met je handen aan de hardware gaat; altijd even ontaarden aan bijvoorbeeld de centrale verwarming he... zo zorg je ervoor dat je geen magnetische straling afgeeft aan de hardware.. verder is inderdaad een matje oid verstandig om te gebruiken onder je mobo...
Link naar reactie
[quote:184bdf769e="Hu'uruun"]Hoe moet hij het anders leren? Met een beetje voorzichtigheid moet het goed te doen zijn, kijk naar mij, heb ook eerst ontzettend zitten kloten, maar is toch goed gekomen (heb wel veel geluk gehad, geef ik toe, maar toch :-)).[/quote:184bdf769e] Achtergrondinfo: hij bouwt het ding niet met eigen spullen, maar doet het voor een vriend, met het geld van een ander dus.
Link naar reactie
[quote:d445ad6d5e="BrigitteW"][quote:d445ad6d5e="Hu'uruun"]Hoe moet hij het anders leren? Met een beetje voorzichtigheid moet het goed te doen zijn, kijk naar mij, heb ook eerst ontzettend zitten kloten, maar is toch goed gekomen (heb wel veel geluk gehad, geef ik toe, maar toch :-)).[/quote:d445ad6d5e] Achtergrondinfo: hij bouwt het ding niet met eigen spullen, maar doet het voor een vriend, met het geld van een ander dus.[/quote:d445ad6d5e] Dan is het natuurlijk een andere zaak ja...
Link naar reactie
Wat nog gekker is, volgens onderstaande topic heeft hij een bedrijfje dat gespecialiseerd is in hardware, pc's, aanleg etc. Dit valt niet te rijmen met de 1001 topics die hij heeft geopend over hoe een pc te bouwen. TS, het lijkt me dan ook niet slim, als je je nu al begeeft op het terrein van verkoop cq. reparatie van systemen van derden. Vóór je je eigen kennisniveau hebt opgekrikt, val je gegarandeerd door de mand. http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=102327
Link naar reactie
Tip voor de TS: je bent verplicht volgens Europese wetgeving om 2 jaar garantie te geven op alle produkten die je verkoopt; "ik verleen garantie die even lang is als de fabrieksgarantie" is dan ook een ongeldig beding. Verder ga ik nooit in zee met een bedrijf dat alleen een 06-nummer als contactmogelijkheid biedt. Ook anderszins komt het weinig betrouwbaar over.
Link naar reactie
[quote:423a1cb02c="BrigitteW"] Achtergrondinfo: hij bouwt het ding niet met eigen spullen, maar doet het voor een vriend, met het geld van een ander dus.[/quote:423a1cb02c] Jawel, ik heb HEEL DUIDELIJK aangegeven dat dit m'n eerste pc is en dat het een 'oefen' pc wordt, en dat ik daar m'n eigen spullen voor gebruik. Je moet eerst een beter leren lezen voordat je gaat zeuren.
Link naar reactie
[quote:49f58357d6="BrigitteW"]In de doos zit zo'n zacht beschermlaagje van een of ander materiaal, ik leg 'm op daarop en vervolgens op een tafel. Let trouwens wel op, de core van een Athlon kun je vrij makkelijk kapot maken. Niet eerst links vastzetten en dan de hele handel op de processor kantelen, maar er direct recht opzetten en met beleid de clips aan beide kanten vastzetten. [/quote:49f58357d6] Wat bedoel je hier precies niet mee? niet eerst links vastzetten? je kan die koeler er toch niet helemaal recht opzetten? je moet 'm toch een beetje kantelen om die klipjes van de koeler in die gaatjes op de socket te klikken?
Link naar reactie
[quote:1cd69d142f="jeroenvanweeghel"] Wat bedoel je hier precies niet mee? niet eerst links vastzetten? je kan die koeler er toch niet helemaal recht opzetten? je moet 'm toch een beetje kantelen om die klipjes van de koeler in die gaatjes op de socket te klikken?[/quote:1cd69d142f] gewoon kantelen, na je 3e beschadigde core wordt je mischien wat minder eigenwijs (aldus een ietwat geirriteerde igg die eigenlijk niet eens wilde replyen)
Link naar reactie
[quote:ca86c3775f="jeroenvanweeghel"] Wat bedoel je hier precies niet mee? niet eerst links vastzetten? je kan die koeler er toch niet helemaal recht opzetten? je moet 'm toch een beetje kantelen om die klipjes van de koeler in die gaatjes op de socket te klikken?[/quote:ca86c3775f] Nee je moet hem recht boven de cpu gewoon langzaam laten zakken en een schroevendraaier in het daarvor bestemde holdertje op het clipje zetten en hem daarmee over de rokjes van de socket schuiven. Als je hem eerst links vast maakt en vervolgens hem rechts gaat vastmaken door hem over de core te kantelen sloop je de boel. Ik vind het overigens niet kunnen dat wij in feite nu aan het werk zijn voor jou.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...