Ga naar inhoud

maar weer eens koeling


Aanbevolen berichten

In alle oude berichten kwam ik er niet uit.... Ik heb, gloednieuw, een nieuwe computer in elkaar gezet. Tyan moederbord, dual, 2 x AMD athlon MP 2400+ Geforce 4. De kast wordt aardig warm. Er staan dan ook 3 koelers in te draaien. Volgens het tyan-monitorprogrammatje is de temperatuur van beide processoren 59 resp 60 graden. Heet weer, maar ik heb 'm aangeschaft voor zwaar werk met heel grote bestanden in autocad, en dat heb ik nog niet gedaan. alarmerend ? Ik kan nog 3 koelers in de kast bouwen, maar hij is nou wel lekker stil.
Link naar reactie
:D , ja zelf gemonteerd, zorgvuldig volgens de aanwijzingen. Koeler zit er echt goed op. Er stond erg nadrukkelijk bij, dat er geen kontaktpasta gebruikt mocht worden. Alleen maar : plastic beschermflapje van de voet van de koeler halen. Dan krijg je een soort kussentje van zacht materioaal te zien. dat mag niet breken, koeler er recht op zetten. Dat kussentje is het warmtgeleidend materiaal. Ik kan bij AMD ook nergens vinden hoe warm ie mag worden.
Link naar reactie
bij ongeveer 70 graden voor een AXP vaak onstabiel, 65 graden wordt meestal als bovengrens aangehouden het is bijzonder vreemd dat de processoren zo warm worden, het zijn namelijk processoren met een Tbred kern en die worden doorgaans niet zo warm. Als je echter helemaal geen casefans hebt is het nogal logisch dat de temps flink op lopen. Benut alle drie je casefan plekken dan zeker als je dadelijk tijdens het maken van een autoCAD ding geen systeemcrash wilt hebben. Casefans maken absoluut geen ontiegelijke herrie als je maar gewoon de goede koopt. Koop 3 Papst 12 of 19dba casefans, deze zijn erg stil maar krachtig genoeg als casefan. Je kunt op www.tweakers.net/pricewatch kijken waar ze verkocht worden een: www.freezinghardware.nl www.oc-shop.nl zijn specialisten op dit gebied, succes.
Link naar reactie
[quote:f0b493ffa3="Marcel de Reus"]het is bijzonder vreemd dat de processoren zo warm worden, het zijn namelijk processoren met een Tbred kern en die worden doorgaans niet zo warm.[/quote:f0b493ffa3]ff voor de duidelijkheid, het is niet vreemd dat de Thorougbreds zo warm worden, het zijn nagenoeg de warmste AMD cores die te verkrijgen zijn. Barton is even warm (grotere core, maar meer power, dus het zal erom spannen) en Palomino is koeler (.18 mk proces -> minder transistoren op elkaar gepropt EN een grotere core.) Zie ook dit linkje van ome Tom http://www17.tomshardware.com/cpu/20020610/thoroughbred-04.html dan begrijp je waarom die T-bred zo heet wordt! :evil: PS Artikel is niet bepaald jong, maar het dekt de lading!
Link naar reactie
Dus 65 graden is normaal? Ik heb vandaag ook een Athlon XP + koeler geinstalleerd en mijn cpu temp is ook 65 graden idle... Ik heb tevens de Arctic Silver gebruikt en een Arctic Copper Silent TC Mijn koeler komt trouwens nauwelijks boven de 1600 RPM, is dit omdat de cpu idle is en zal ie harder draaien als ie warmer wordt, of is er iets mis met mn setup? (Dit is overigens gewoon in de BIOS, ik heb windows nog niet geinstalleerd)
Link naar reactie
Dan zit er misschien te weinig op, het moet papier dun zijn, maar je moet het wel kunnen zien, zolang het niet na montage aan de zijkanten er tussen uit geknepen wordt zit het wel goed. Te veel is echter ook funest voor je temps, dan gaat je arctic silver namelijk je core isoleren!
Link naar reactie
ok ik heb er nu een zichtbaar laagje opzitten, maar het is nog steeds 60 graden (59 tot 61 max), en mn RPM is nu 1450 dus ik denk dat ie voorbij de 65 graden pas harder gaat koelen... ik wil alleen ff kijken of de koeler hem ook op 65 graden houd als de cpu stressed is... Ik heb wel in de bios gezet dat ie m automatisch uitschakeld bij 70 graden. En trouwens, sorry topic starter dat ik hier je thread in beslag neem :P (en kan de bios eigenlijk wel het idle commando geven? ik weet dat dit in windows 2000 en xp is, maar kan het bios dit ook, want ik kijk voor mn temp altijd in t bios)
Link naar reactie
[quote:f202f3d048="Biatch_Now"][quote:f202f3d048="Marcel de Reus"]het is bijzonder vreemd dat de processoren zo warm worden, het zijn namelijk processoren met een Tbred kern en die worden doorgaans niet zo warm.[/quote:f202f3d048]ff voor de duidelijkheid, het is niet vreemd dat de Thorougbreds zo warm worden, het zijn nagenoeg de warmste AMD cores die te verkrijgen zijn. Barton is even warm (grotere core, maar meer power, dus het zal erom spannen) en Palomino is koeler (.18 mk proces -> minder transistoren op elkaar gepropt EN een grotere core.) Zie ook dit linkje van ome Tom http://www17.tomshardware.com/cpu/20020610/thoroughbred-04.html dan begrijp je waarom die T-bred zo heet wordt! :evil: PS Artikel is niet bepaald jong, maar het dekt de lading![/quote:f202f3d048]Hier ben ik het niet mee eens. Ik heb nu een Barton en die wordt een stuk minder warm dan mijn vorige cpu,was een 1900+.Die werd ronde de 60 graden. Deze Barton rond de 48-50,met een originele boxed cooler.Die schijnen dus nog geeneens zo geweldig te zijn.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...