Ga naar inhoud

kt400 of nforce2?


Aanbevolen berichten

ik wil een nieuw mb aanschaffen en heb er eentje van asus gevonden er zijn echter 2 versies van 1 met de nforce2 en een met de via kt400. de versie met de kt400 is 30 euro goedkoper. wat zijn de verschillen de tussen de 2 chipsets en is het prijsverschil het waard om voor een nforce te kiezen boven de kt400 de types a7n8x (nforce2) a7v8x-x (kt400)
Link naar reactie
Zorg er dan wel voor dat als je de Asus A7N8X hebt je pcb versie 2.0 krijgt, daar zit al de nf 2 ultra chipset op. Volgens mij als je de dual channel optie niet gebruikt, dan kan je net zo goed volgens mij een bord nemen met de kt400(a) chipset. Het verschil is dan niet groot meer. - Zijn er eigenlijk nog meer Nf 2 borden zonder dual channel zoals de A7N8X-X ???
Link naar reactie
(die 2 mobo's zijn bij www.sallandautomatisering.nl evenduur) Ik heb laatst ook een topicje geopend over een moederbord upgrade. Het verschil tussen duall channel en "gwone" opstelling bleek helemaal niet zoveel te zijn. (niet genoeg voor mij om nieuw mem te kopen :wink: ). Ik heb idd ook die asus nforce2 plank besteld. Ik hoop hem dinsdag te krijgen. Op de site van anandtech staan revieuws van nforce2 borden: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=1759 (niet meer de nieuwste revieuw, maar hij geld nog steeds grotendeels :) )
Link naar reactie
[quote:4f7bd518f4]Volgens mij als je de dual channel optie niet gebruikt, dan kan je net zo goed volgens mij een bord nemen met de kt400(a) chipset. Het verschil is dan niet groot meer. [/quote:4f7bd518f4] Niet mee eens. Soundstorm (optioneel) is gewoon veel beter dan die AC97 sound dingetjes. Verders is de Nforce2 chipset gewoon sneller dan KT400, ook zonder Dual Channel. Als je een Nforce2 bordje wilt gaan halen, raad ik je de Abit NF7-S of de Asus A7N8X. Bij allebei moet je erop letten, dat je Revisie 2 bemachtigt. Gewoon ff navragen bij de leverancier.
Link naar reactie
Nee marcel, daar geef ik je geen gelijk in, een rev 2.0 is niet alleen voor overklokken beter. Als je hem later mocht door willen verkopen oid, dan is het altijd beter dat je een nieuwere versie hebt. Als je alsnóg over een tijdje beslist om te willen gaan overklokken, dan zit je bij een rev 2.0 beter. Ga dus lekker voor die asus met Nforce 2 (rev 2.0)
Link naar reactie
Die ASUS A7N8X maakt geen gebruik van de MCP-T south bridge!! (Soundstorm): http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=A7N8X De Asus A7N8X deluxe heeft dit wel: http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=A7N8X%20Deluxe Maar die is dan ook een heel stukje duurder. In ieder geval valt het argument van beter geluid bij de gewone A7N8X.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...