Ga naar inhoud

P4 2,8 Ghz (800 mhz fsb), Hoe ver over te klokken?


Aanbevolen berichten

Met die setup moet je aardig hoog kunnen komen. Alleen had je geweten als je de FAQ had gelezen dat er geen maximum is. Elke CPU is anders met overclocken. Leg bijv 2 Pentium 4 2.66ghz langs elkaar, de 1 kan over de 3 komen, de ander net boven de 2.8. (et is ma een voorbeeld).
Link naar reactie
Gewoon met kleine stapjes gaan overklokken, totdat het systeem onstabiel wordt en dan een stapje terug. Hoe ver je cpu (en evt andere hardware) over te klokken is is niks van te zeggen. Geen enkele CPU is hetzelfde. De ene klokt kweenie hoe ver over, terwijl de ander bijna helemaal niet wil. Je moet net geluk hebben.
Link naar reactie
we zijn geen helderzienden om te zien of je CPU ver of niet goed oc'ed.. ligt 9 van de 10 keer aan de stepping van de core van de CPU. zoals al gezegd, een goeie P4 kan wel rond de 3 GHZ halen, zolang je de temps kan beheersen moet je een heel eind komen. 40 graden is dat idle (ruststand) of stressed (na of tijdens spelen zwaar spel of gebruik zware app.) bij stressed is het een leuke temp, idle kan je weinig mee, omdat die temp weinig zegt.... draai eens een CPU stress proggie [url=www.passmark.com]passmark[/url] en doe dit gedurende een uurtje ofzo. de temp die je dan krijgt zegt stukken meer.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...