Ga naar inhoud

HARD ZOEMEN van pc


Aanbevolen berichten

Zal wel een fan zijn (voeding of processor). Je kan er een andere op (laten) zetten, maar is voor de werking van de pc niet noodzakelijk, een lawaaige fan koelt even goed als een stille. Als hij echter uit zichzelf heel stil wordt, dan wordt het een ander verhaal, want een stilstaande fan is wel funest voor je pc. Als je trouwens een andere fan koopt, neem dan gelijk een goeie (duurder), die blijven ook na een jaar stil.
Link naar reactie
Waarschijnlijk loopt er of iets aan, of de fan begint gewoon te slijten. Schroef de kast even open en kijk of er geen draadje tegen de fan aan is gaan hangen en zo niet welke fan het lawaai maakt. Van deze fan kun je dan het asje even smeren en kijken of dat helpt en anders kun je het beste gewoon een nieuwe kopen.
Link naar reactie
Gewoon de kast open, en kijken (horen) welke fan het is. Die kun je dan nog eens smeren, maar vaak is het beter deze gewoon te vervangen. De kleinste fannetjes gaan meestal het eerste stuk, dus northbridge en videokaart. Als het erg stoffig is in huis, kunnen ze ook daarmee vol zitten en aanlopen. Mogelijk dat goed uitblazen dan iets helpt. Maar meestal is het gewoon onbalans of slijtage.
Link naar reactie
[quote:cebf34249b="cjdijk"]Je kan er een andere op (laten) zetten, maar is voor de werking van de pc niet noodzakelijk, een lawaaige fan koelt even goed als een stille.[/quote:cebf34249b] Met deze zin, en zeker het laatste deel ben ik het pas eens als je de ventilator zelf hebt zien draaien. SOmmige maken veel herrie en lopen onregelmatig. Zo'n ventilator moet toch echt vervangen worden.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...