Ga naar inhoud

Aanhoudend probleem Siemens wasmachine


AnMarc

Aanbevolen berichten

Dag allen! Ik hoop dat iemand hier mij verder kan helpen. Na 2 monteurs en een paar honderd euro investering, blijft ons probleem dus ik ben wanhopig op zoek naar een oplossing... Ik heb de Siemens XL1253 wasmachine (6kg), inmiddels 4 jaar in mijn bezit. Sinds een tijdje komt er iedere keer als de wasmachine voor de eerste keer aangaat een enorme stank uit het wasmiddelbakje. Echt de geur van stilstaand water. Na twee keer spoelen is de geur weg (aan het einde is en ruikt de was ook schoon) en alle wasbeurten daarna gaan ook prima. Maar goed... het is natuurlijk niet de bedoeling en het is gewoon een heel vieze lucht. Er zijn verschillende monteurs bij geweest. De monteur van Siemens (gebeld ivm garantie) zei dat het lag aan de wasmachinekraan, die is vervangen (helaas niet door hem en we moesten wel voorrijdkosten betalen), probleem blijft. Toen een loodgieter erbij gehaald (zou het de afvoer zijn?). Afvoer bekeken met een cameraatje, was niets bijzonders aan te zien, wel een stankslot geplaatst, dat hadden we niet. Slangen uit de wasmachine gecontroleerd, alles was ok, zat wel een beetje zeeprest in en dat eruit gehaald. Het gekke is dat het alleen stinkt als de wasmachine even niet aan heeft gestaan (1 dag is genoeg) en alleen bij het eerste aantrekken van water. Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn? Is mijn wasmachine gewoon kapot? Dan moeten we een nieuwe kopen, het zou alleen zo rot zijn als we dat doen en we krijgen weer het zelfde, dan zijn we helemaal veel geld kwijt. Overigens hebben we wel eens eerder wat problemen met de afvoer gehad (huis uit 1930), maar met jaarlijks wat ontstopper door de afvoer ging dat verder prima en op geen van de andere apparaten die op die afvoer zitten gaat er iets mis. Hopelijk weet iemand de oplossing, alvast heel hartelijk dank!!!! Groeten An
Link naar reactie
Waarschijnlijk wast u veel op 30 of 40 graden met vloeibaar wasmiddel. Dit geeft een grijze laag binnen in de kuip van de wasmachine. Dit geeft deze stank. Oplossing: wasmachinereiniger kopen en op 95 graden wassen met een paar oude doeken o.i.d. erin. Dit desgewenst herhalen als de geur nog aanwezig is. Nu regelmatig een keer op 95 graden wassen en het probleem blijft weg. Ik hoop dat hiermee het probleem is verholpen. m.vr.gr. De Inbouwman ( witgoedspecialist )
Link naar reactie
Misschien verstandig om de afvoer wat te verlagen. Na verloop van tijd gaat de ontluchting van de afvoerslang dichtslibben, waardoor er extra water uit de afvoerslang terughevelt in de machine. Dit wordt normaal gesproken ook weer tegen gehouden door een vlotterbal in de kuipslang, maar die dicht na een poosje ook niet meer af. Al met al lijkt het me een samenloop van diverse oorzaken. Op afstand is dat moeilijk te bepalen. Wat betreft de kookwas draaien om de 2 a 3 weken is geen verkeerd advies.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...