Ga naar inhoud

Moederbord kapot??


Aanbevolen berichten

Als je nog een boekje bij het moederbord hebt moet je eens kijken wat die 4 piepjes zijn. Dat is een signaal van de fout. Het kan zijn de videokaart, geluidskaart (niet goed in slot gedrukt), of het geheugen, enz. Of anders op de site van de fabrikant kijken. En het type mobo ff noemen (hier!).
Link naar reactie
Op ieder moederbord staat iets. Nummers op chipsets, aantal PCI en/of ISA sloten, bord layout... Er is altijd iets waaraan je de fabrikant/ type van je mobo aan kan herkennen. Maar dat kost natuurlijk wel wat meer moeite. En die moet je willen nemen natuurlijk...

------------------ "Ik geloof niet in heksen!", zei ze, en ze stapte op haar bezem...

Link naar reactie
weggooien kan altijd nog..... vaak: Computer start niet op ( http://www.silverview.nl/informatie/disk/trouble.htm ) Aan de geluiden van het moederbord kan je localiseren waar het probleem zit: een lange en 3 korte piepjes - videokaart continu piepen - geheugen geen beeld en geen piepen - Processor, moederbord of voeding.

Maak anders het mobo zo kaal als mogelijk dus alleen video en floppy mee beginnen en dan 1 voor een de rest. komt het er vanzlef uit of je mobo hopeloos is

Link naar reactie
Ben het met Andre@home eens: nog niet weggooien. Je moet de lengte van de piepjes bepalen en op het mobo kijken wat voor BIOS je hebt. Er is ergens een chip waar AMI , AWARD of PHOENIX op staat. Zo kun je bepalen wat de piejes betekenen (verschilt per merk). Het kan echt van alles zijn, een defecte toetsenbordcontroller, een defecte grafische kaart ,een geheugenfout (kapotte dimm). En vanwege dat laatste moet je het mobo dus nog niet weggooien. Een dimm kost veel minder dan een mobo.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...