Ga naar inhoud

Bosch WFF1601


Aanbevolen berichten

Ik heb een Bosch WFF1601 wasmachine. De trommel draai normaal. De wasmachine werkt normaal. Het probleem ontstaat als de wasmachine naar programma centrifugeren gaat. Als de wasmachine gaat centrifugeren, dan hoor je een lawaaierig ratelden geluid. Dit doet ie als er geen water bevind in de trommel. Als de water weg wordt gepompt hoor je een lawaaierig ratelende geluid.
Link naar reactie
Hallo, Maakt de machine dit geluid met centrifugeren of met pompen? Als U de trommel met de hand rond draait, hoor U het geluid dan ook?? Dan kan er bijvoorbeeld een BH-beugel in de kuip zitten. Hoort U dit geluid bij het pompen, dan kan het zijn dat er iets tussen het schoepje van de pomp zit, of het schoepje heeft wat speling op de as. Het kan ook zijn dat de pomp wat versleten is en eerst een aantal keren trilt voor dat ie gaat draaien. Deze dingen kunt U even nakijken. MvG René de Meijer Gigaparts.nl
Link naar reactie
Door handmatige draaien van de trommel maakt de wasmachine geen geluid. De geluid ontstaat voor dat de trommel gaat draaien in de programma centrifugeren.Je hoort een ratelende geluid uit de trommel kommen.Het geluid houd op als de hoofd motor gaat draaien en de drommel aandraait.
Link naar reactie
Hoi, Er is geen \"hoofd motor\" in een wasmachine, maar één enkele motor. Ik denk dus dat het aan de pomp ligt, deze start eerder dan de motor en ratelt dan eerst om vervolgens soepel te draaien tijdens het centrifugeren. Zet de machine maar eens op afpompen, dan hoort U waarschijnlijk hetzelfde geluid, zonder dat de trommel draait. MvG René de Meijer Gigaparts.nl
Link naar reactie
  • 2 jaren later...
Waarom moet het element er uit? Zit bij deze machine aan de voorkant. Als je iets tussen trommel en kuip hebt zitten kun je ook de slang tussen kuip en pomp los halen. Voor tekening: ga naar http://www.bosch-home.nl/store/spareparts/search en vul het volledige type nummer in zoals in de deurrand staat. Ik ga even uit van een WVF2402EU/01 Kies voor \"Alle onderdelen en tekeningen\" Op blad 3 staat het element 264986. Grote kans dat dan het gehele front 284271 van blad 2 er eerst af moet. Op blad 4 de slang 266060.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...