Ga naar inhoud

foutje bij aansluiten 2e hdd


Aanbevolen berichten

Gisteren geprobeerd een tweede harde schijf in mijn desktop pc in te bouwen. Uiteraard eigenwijs en vergeten die 2e als slave te configureren. Geprobeerd te booten maar dat ging dus niet. Die extra schijf eruit gehaald maar nou wil het hele systeem niet meer starten. Wel fan, maar geen beeld, geen bieps, niks. Kan ook niet meer in bios. Alles er uit gehaald, incl geheugen en videokaart en dan nog niks. Op de connectors van de voeding staat wel spanning. Starten vanaf CD lukt ook niet. Wat kan ik nog proberen?:confused:
Link naar reactie
Heb je de hd af en aan gesloten terwijl er nog spanning op het MB stond?\n\nWat je kan proberen: Plaats gewoon alles op de juiste manier terug in de pc. \nDaarna: \nStekker uit de 220. Bios batterij eruit halen en daarna de aan/uit knop een keer of 10 even indrukken. \nDan (liefst) een nachtje slapen en de volgende dag: Bios batterij erin, spanning erop en kijken of het ding wil starten. Als dat lukt krijg je een bios melding waar je even naar toe moet gaan om de tijd goed te zetten.\n\nNiek
Link naar reactie
[QUOTE=Niekie]Stekker uit de 220. Bios batterij eruit halen en daarna de aan/uit knop een keer of 10 even indrukken. [/QUOTE] Dit heeft natuurlijk geen enkele zin om het moederbord spanningsvrij te maken, dmv het laten leeglopen van de condensators, want dat is de bedoeling van het indrukken van de aan\\uit schakelaar. Als je nl de stekker uit de voeding haalt, kan de spanning nergens meer naartoe, er moet minstens een aarde verbinding zijn om die spanning en stroom af te kunnen laten vloeien. De BIOS batterij verwijderen kan helpen, maar die heeft in principe maar een beperkte functie op een heel beperkt stukje van het moederbord. Dus zorg dat de PC op een geaard stopcontact is aangesloten en schakel de voeding uit met de schakelaar achterop de voeding. Hierdoor wordt wel de spanning en stroom van het lichtnet onderbroken, maar niet de aarde. Pas dan heeft het zin om via de aan\\uit schakelaar van de PC de spanning van het moederbord te krijgen.
Link naar reactie
[QUOTE=Anacho;653899]Dit heeft natuurlijk geen enkele zin om het moederbord spanningsvrij te maken, dmv het laten leeglopen van de condensators.[/QUOTE]\r\n\r\nAls je de aan/uit schakelaar in drukt om het ding aan te zetten, kan de spanning toch daarheen wegvloeien? \r\nMaar goed. Ik heb geen echt technische zwakstroom opleiding genoten, dus je zal gelijk hebben Anacho.\r\n\r\nNiek
Link naar reactie
Alles gedaan zoals beschreven... helaas geen beeld en geen piepjes.\r\nachterop deze pc zit overigens wel een aan/uit schakelaar.\r\ngraf.kaart eruit gehaald en scherm aangesloten op onboard VGA levert ook geen resultaat.\r\nDe dvd speler probeert te starten maar komt niet op gang. opstartschijf er in maakt niet uit, loskoppelen geeft nog steeds geen beeld.:confused:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...