Ga naar inhoud

selecteren gebied


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Ik wil in een pdf of jpg een gebied selecteren om dat te knippen/kopiëren en plakken. Dat gebied is echter groter dan de weergave op het scherm, zodat er een schuifbalk zichtbaar is.\r\nBestaat er een programma of optie waarbij een gebied te selecteren is tot de rand van het beeldscherm, je met de schuifbalk de rest van het gebied zichtbaar kan maken en dan dat deel bij het reeds geselecteerde deel kan voegen om vervolgens het geheel te kunnen knippen of kopiëren?
Link naar reactie
Selecteren van het geheel, of dat nu tekst of een afbeelding is, is bij de meeste programma\'s (zo niet alle) het drukken van [B]Ctrl[/B]+[B]A[/B]. (A betekent \'[I]All[/I]\').\n\nVerder is het vaak (maar niet altijd) mogelijk om op een afbeelding met de rechter muisknop te klikken, dan komt er een z.g. [I]contextmenu[/I], en daarin kan je kiezen voor \'[I]Afbeelding kopiëren[/I]\'. \nSommige PDF\'s staan dat niet toe vanwege kopieerrechten.\n\nMocht dat niet lukken, en moet je uit nood een schermafdruk maken, dan kan je [I]Ctrl [/I]indrukken,. en proberen of je met het scrollwieltje van je muis de afbeelding kan [I]in-[/I] of [I]uitzoomen[/I].\nDaarna Printscrn drukken om de schermafdruk naar het klembord te brengen, om vervolgens in een beeldbewerkingsprogramma te kunnen plakken. \n(Gaat het alleen om een Windows venster, dan kan je ook nog Alt+Printscrn drukken, dan wordt alleen het actieve venstertje genomen)\n\nOf wat jij letterlijk wil ook kan, een soort \'editten op je bron\'... dat denk ik niet. Eerst het geheel kopiëren, dan naar een bewerkingsprogramma brengen (daarom heet het ook een bewerkingsprogramma) en daar gaan werken aan wat je echt wil, dat is de gebruikelijke weg.\n\n( Het kan wel zijn dat het knipprogramma van W7 meer kan dan ik weet:\n[url]http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows7/products/features/snipping-tool[/url] )\n[COLOR=\"white\"].[/COLOR]
Link naar reactie
In geval van PDF kun je met de \"momentopname\" tool ook gedeelten selecteren die niet direct in beeld zijn. Begin met selecteren en schuif de muis naar de rand van het scherm, dan schuift de pagina vanzelf mee zodat je alles wat je wil kunt selecteren.\n\nWat betreft JPG werkt dat op dezelfde manier in ieder zichzelf respecterend fotoprogramma of tekenpakket.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...