Ga naar inhoud

netwerk detectie


Anoniem2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 74
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

[QUOTE=iemand85;650716]ik denk dat er ook een andere methode moet zijn, als ik zie dat de optie \'bestanden delen\' aanstaat weet ik natuurlijk niet hoe lang dat is, en als een bestand gewijzigd is weet ik vaak niet waardoor dat komt, tenzij ik het zelf gedaan heb[/QUOTE]\r\n\r\nIk weet niet hoe belangrijk je computer is i.v.b met opleiding, internet bankieren enz.\r\n\r\nDe enige juiste oplossing in dit geval is om over te gaan op een eigen router, je belangrijke bestanden wegschrijven op een externe HD of grote USB stick, je harde schijf geheel schoonmaken of de harde schijf eruit en een geheel nieuwe erin plaatsen, dan Windows opnieuw installeren nadat je de router er tussen hebt zitten en direct AVG en MBam installeren nadat Windows er schoon op staat.\r\nVerder Google Chrome installeren en bijvoorbeeld Thunderbird voor je mail.\r\nDaarna al je doc\'s enz en foto\'s weer terug op je PC zetten. De Router zo configureren dat je PC altijd een ander adres van de router krijgt ofwel DHCP aanzetten en natuurlijk de Firewall in de router op scherp zetten. Je kunt ook altijd de kabel tussen de aansluiting in de muur en de Wan poort van de router weghalen als je voor langer tijd bij de PC vandaan gaat.\r\nEn last but not least in de Bios het wachtwoord aanzetten en en wachtwoord bedenken van 256 bits, als je een voor jou bekende zin omzet in hexadecimale getallen en dit als wachtwoord gebruikt dan ben je al een heel eind, wetenschappelijke rekenmachines kunnen een zin omzetten naar hexadecimale getallen zodat je de getallen niet hoeft te onthouden of op te schrijven.\r\n\r\nDit is natuurlijk wel een heel erg wantrouwig en radicale oplossing, maar als je huisbaas en/of anderen op jou PC snuffelen is het wel wenselijk.
Link naar reactie
  • 3 weken later...
Over traagheid van de pc: Als het goed is, is het een laptop van een jaar of 5 oud. [url]http://www.ehow.com/list_7574948_latitude-d820-specifications.html[/url]\r\n\r\nStandaard met 512 MB geheugen. Ik lees dat er totaal 2 x 2 GB geheugen in kan. \r\nVista is al niet vooruit te branden op 2 GB geheugen, dus kijk even hoeveel geheugen erin zit.\r\n\r\nVerder is Vista een Windows versie die erg gemakkelijk \"vervuild\" waarbij een schone frisse installatie al wonderen kan doen. \r\nTraagheid kan verder veroorzaakt worden door een versleten harde schijf. Dus controleer die even met HDTune. \r\n\r\nNiek[/QUOTE]\r\n\r\nIk zit weinig achter deze computer, daarom duurt het soms een tijd voordat ik tijd heb hiermee verder te gaan, maar nu wel. Er waren nog een aantal dingen in deze discussie onbeantwoord, en daarmee onopgelost, dus daarom ga ik er nog graag op in: ik zie in mijn configuratiescherm 1GB Ram geheugen, dus dan lijkt het wel te kloppen met de snelheid van dit apparaat.
Link naar reactie
[QUOTE=Niekie30;650178]Hier wat uitleg over de windows\\assembly\\nativeimages\r\n\r\n[url]http://social.msdn.microsoft.com/Forums/vstudio/en-US/7a6d0d3e-24b5-4f0a-ac59-b7bb0e1c4611/what-is-a-native-image?forum=clr[/url]\r\n\r\nLijkt met programmeren net.framework en compileren te maken te hebben, maar is zeker niet Windows vreemd.\r\n\r\nNiek[/QUOTE]\r\n\r\nik snap er niet zo veel van, alleen dat het vertraagd om \'adres issues te verzekeren\' in ieder geval is het niet schadelijk en daar gaat het mij om.
Link naar reactie
[QUOTE=stroke33;650723]\r\nEn last but not least in de Bios het wachtwoord aanzetten en en wachtwoord bedenken van 256 bits, als je een voor jou bekende zin omzet in hexadecimale getallen en dit als wachtwoord gebruikt dan ben je al een heel eind, wetenschappelijke rekenmachines kunnen een zin omzetten naar hexadecimale getallen zodat je de getallen niet hoeft te onthouden of op te schrijven.\r\n\r\nDit is natuurlijk wel een heel erg wantrouwig en radicale oplossing, maar als je huisbaas en/of anderen op jou PC snuffelen is het wel wenselijk.[/QUOTE]\r\n\r\nik zit niet zo vaak achter deze computer, en lukte even niet hiermee verder te gaan, ik heb er niet zo veel verstand van, maar volgens deze link is een BIOS wachtwoord niet veiliger: [url]http://www.elfqrin.com/docs/biospw.php[/url] Nogmaals, dat vind ik ook pas net op google, en ik vraag jullie omdat ik er geen verstand van heb, dus als het niet klopt ofzo hoor ik het graag.
Link naar reactie
Alle wachtwoorden die je instelt om alleen maar op je computer te kunnen werken terwijl je als het goed is achter 2 eigen firewalls zit één in de router en één op de computer als onderdeel van Windows zelf of als onderdeel van je Virusscanner, zijn alleen vervelend en werken vertragend bij het op je computer gaan om te werken of alleen ff wat te surfen enz, een virusscanner doet eigenlijk ook alleen zijn ding als er virussen op de computer geraken in email aanhangsels of bekende gevaarlijke websites, maar dan ook nog alleen als hij het herkent of wanneer je de mail opent of de gevaarlijke website bezoekt.\n\nAngst is een slechte raadgever, altijd al geweest, en er word flink van de angst van mensen geprofiteerd, angst kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je nooit meer van je kamer af komt of je huis uit komt.
Link naar reactie
Ik mis even de logica Stroke33. Eerder tik je in post 62 dit verhaal:\n\n[QUOTE]Ik weet niet hoe belangrijk je computer is i.v.b met opleiding, internet bankieren enz.\n\nDe enige juiste oplossing in dit geval is om over te gaan op een eigen router, je belangrijke bestanden wegschrijven op een externe HD of grote USB stick, je harde schijf geheel schoonmaken of de harde schijf eruit en een geheel nieuwe erin plaatsen, dan Windows opnieuw installeren nadat je de router er tussen hebt zitten en direct AVG en MBam installeren nadat Windows er schoon op staat.\nVerder Google Chrome installeren en bijvoorbeeld Thunderbird voor je mail.\nDaarna al je doc\'s enz en foto\'s weer terug op je PC zetten. De Router zo configureren dat je PC altijd een ander adres van de router krijgt ofwel DHCP aanzetten en natuurlijk de Firewall in de router op scherp zetten. Je kunt ook altijd de kabel tussen de aansluiting in de muur en de Wan poort van de router weghalen als je voor langer tijd bij de PC vandaan gaat.\nEn last but not least in de Bios het wachtwoord aanzetten en en wachtwoord bedenken van 256 bits, als je een voor jou bekende zin omzet in hexadecimale getallen en dit als wachtwoord gebruikt dan ben je al een heel eind, wetenschappelijke rekenmachines kunnen een zin omzetten naar hexadecimale getallen zodat je de getallen niet hoeft te onthouden of op te schrijven.\n\nDit is natuurlijk wel een heel erg wantrouwig en radicale oplossing, maar als je huisbaas en/of anderen op jou PC snuffelen is het wel wenselijk. [/QUOTE]\n\nEn in post 67 tik je dit:\n\n[QUOTE]Angst is een slechte raadgever, altijd al geweest, en er word flink van de angst van mensen geprofiteerd, angst kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je nooit meer van je kamer af komt of je huis uit komt. [/QUOTE]\n\nEn dat spreekt elkaar best wel tegen.\n\nNiek
Link naar reactie
[QUOTE=Niekie30;651504]Ik mis even de logica Stroke33. Eerder tik je in post 62 dit verhaal:\r\n\r\n\r\n\r\nEn in post 67 tik je dit:\r\n\r\n\r\n\r\nEn dat spreekt elkaar best wel tegen.\r\n\r\nNiek[/QUOTE]\r\n\r\n\r\nNiek,\r\n\r\nDat lijkt ook zo daar heb je gelijk in, maar TS is als ik het nog steeds goed begrijp, direct aangesloten op een door de verhuurder beheerde router, een thuisnetwerk dus, de verhuurder kan alle data die door zijn huurders wordt verzonden afvangen, en zo dus alles te weten komen van zijn/haar huurders net zo goed als internet providers direct aan de telefoon instellingen in de modem/router die bij jou thuis staat omdat alleen zij de admin inlog gegevens hebben om dit te doen. Het is dan ook onmogelijk (wel mogelijk maar nutteloos omdat de provider direct alles terug zet) om de firmware van je modem/router te upgraden naar een nieuwere versie.\r\n\r\nVandaar mijn aanbeveling om een eigen router te nemen en in de volgende reactie probeer ik de angst te weerleggen om zo TS gerust te stellen.
Link naar reactie
  • 2 weken later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...