Ga naar inhoud

Micro ATX of ATX Gamesysteem


Aanbevolen berichten

Goedemiddag,\r\n\r\nVoor mijn zoon wil ik een gamesysteem gaan bouwen, maar twijfel tussen de volgende specs:\r\n\r\n[B]Moederbord:[/B]\r\n[URL=\"http://bit.ly/1ikt68P\"]MSI Z87-GD65 Gaming[/URL]\r\n[URL=\"http://bit.ly/180tvXm\"]MSI Z87M Gaming[/URL]\r\n\r\n[B]Videokaart:[/B]\r\n[URL=\"http://bit.ly/1hmyAhW\"]MSI N780 Lightning[/URL]\r\n[URL=\"http://bit.ly/1jQpPK6\"]MSI N780 TF 3GD5/OC[/URL]\r\n\r\nGrote voordeel van de Z87M lijkt mij dat ik een kleinere kast kan bouwen, voordeel van de N780 TF is dat hij qua kleur matched met het moederbord (maar dit maakt niet veel uit). Budget is ongeveer gelijk voor beide producten.\r\n\r\nIeder advies is welkom :).
Link naar reactie
Heb je geld teveel? Want je kiest voor wel vrij dure onderdelen. De nvidia 780 is eigenlijk niet interessant meer, want presteert vergelijkbaar aan een ati r9 290, die maar 350 euro kost. Of je doet er nog wat bij en gaat voor een 780ti. Moederbord kun je ook voor een G41 of G43 versie kiezen, scheelt een derde, terwijl je weinig of niks inlevert. Microatx borden presteren weinig anders, je hebt meestal alleen wat minder toeters en bellen, en ook waarchijnlijk geen sli/crossfire mogelijkheid.
Link naar reactie
Belangrijk om te realiseren: een zware videokaart is een groot ding. Die past niet in een kleine kast, dus je komt toch al gauw op een miditower uit. En die zijn ATX.\nDaar past meestal wel een micro-ATX moederbord in, maar dat heeft niet zo heel veel toegevoegde waarde.\n\nVerder wat al gezegd is: micro-ATX heeft minder aansluitmogelijkheden en zorg dat je de koeling op orde hebt.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...