Ga naar inhoud

pc start maar half op?


beckx

Aanbevolen berichten

Altijd een lastige vraag. Je zou even kunnen kijken op: https://computertotaal.nl/artikelen/apps-software/windows-herstelconsole-21340/ https://computertotaal.nl/artikelen/apps-software/herstel-windows-8-1-voorkom-gegevensverlies-63953 https://www.schoonepc.nl/instal/bootcd.html MAAR!! Als je eerst gegevens van je harde schijf wilt halen wordt het eerst een ander (langer) verhaal.
Link naar reactie
Echter de PC start niet volledig op, zodat ik ook niet kan instellen, dat van een DVD moet worden opgestart. Je komt dus niet in een scherm waarin kan worden gewerkt.(Windows 10). Per toeval had ik net een back-up gemaakt gelukkig. Ik zal in elk geval doorgaan met zoeken mede met behulp van de door jou geleverde info. Dank voor het antwoord!
Link naar reactie
Simpel gezegd start een computer op in twee delen. In het eerste deel wordt alle hardware "wakker" gemaakt. Het tweede deel, waar jouw computer problemen mee heeft, is je besturingssysteem. Het opstarten vanaf cd/dvd/usb gebeurd in het eerste deel. Wel zo makkelijk want dan omzeil je dus het besturingssysteem. MAAR! {Waarom heb ik nou altijd weer een 'maar'?} Veel Windows-10-pc's hebben problemen met het opstarten vanaf een ander medium. Het is dus niet gezegd dat het ook lukt. Kleine hint: Google even naar merk type opstarten vanaf cd dvd usb Denk wel aan eventuele persoonlijke data die veilig gesteld moet worden!!!
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...