Ga naar inhoud
  • 0

PC komt na opstarten niet op het bureaublad, ipv daarvan blauw scherm met strepen er doorheen. Wat is het?


Vivec

Vraag

Hallo, Sinds kort heb ik een probleempje met mijn pc. Ik had hem anderhalve week niet gebruikt. Nadat ik hem paar dagen geleden opstartte kreeg ik de volgende melding: 'Please enter Setup to recover BIOS setting. CMOS Date/Time NOt Set'. Ik heb dat opgezocht, en het batterijtje op het moederbord zou leeg zijn. Die heb ik dus vervangen. De PC dus weer aangezet, de melding was weg. Er is dus verder niks te zien, de PC start gewoon normaal op, maar op het moment dat mijn inlogscherm te voorschijn zou moeten komen, krijg ik een lichtblauw scherm te zien met allemaal verticale en horizontale strepen er in. Dat blijft voor ongeveer 10 รก 15 seconden zo staan, en dan start de PC zichzelf opnieuw op en gebeurt hetzelfde weer, keer op keer. Weet iemand wat dit kan zijn en wat er kapot kan zijn? Is het misschien de videokaart o.i.d.? Alvast bedankt!
Link naar reactie

3 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
@Jorrit Ja dat had ik gedaan. Nu je het daar toch over hebt.. Het viel mij al op dat als ik na het opstarten in de bios ging de datum weer op standaard waarden stond, maar hij gaf de melding niet als ik de pc opstartte. Maar ik heb het batterijtje nu voor de tweede keer vervangen en de PC doet het weer :) Blijkbaar net een slechte (had 'm wel nieuw uit de verpakking). Dus probleem is opgelost. In ieder geval bedankt voor de moeite!
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...