Ga naar inhoud

afdruk gescande foto's rood en hard


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Wij hebben het volgende onmogelijke probleem bij het laten afdrukken van gescande foto’s door HEMA. Terwijl de scan van een afdruk goed lijkt op het beeldscherm, wordt bij het afdrukken ervan in een album de kleur hard en vooral het rood extreem hard. We hebben wat testjes gedaan en weten inmiddels dat diezelfde foto als deze direct uit het toestel naar HEMA gaat goed wordt afgedrukt! Waar zit hem dat nou in? Alsof de foto anders reageert op het afdrukken vanwege het feit dat ie gescand is? Of omdat er -voor ons onzichtbaar op het beeldscherm- toch door het scannen zoveel verloren is gegaan dat hij er anders uitkomt? Maar waarom dan rood?
Link naar reactie
Dank voor je reactie. Hebben we nog niet gedaan, kunnen we ook proberen. Maar, dan krijg je weer de vraag hoe je je printer hebt ingesteld, welke inkt je gebruikt etc. Vreemde is juist het opvallende verschil binnen het album gescand (van een prima afgedrukt exemplaar door de vakfotograaf) versus direct van het toestel. Andere suggereerden ook al programma\'s om het rood te dempen maar op scherm ziet-ie er goed uit.
Link naar reactie
Dank voor je reactie. De scan hebben we zowel op 300, 600 als 1200 dpi gemaakt maar voor resultaat maakt dat niet uit. Gebeurt zowel bij analoge foto\'s (gemaakt met analoge spiegelreflex) als bij digitale foto\'s (van 1,6 mb tot 3,0mb) met Canon Powershot en Panasonic TZ. Op scherm lijkt-ie rustig, dus je kan hem ook niet bewerken. Pas de afdruk is rood.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...